Розпочався третій раунд програми Young SDG Innovators

18.02.2022

16–18 лютого стартував третій раунд міжнародної програми від Глобального договору ООН Young SDG Innovators. Урочисте відкриття й перший навчальний модуль програми відбулися в Кулінарному центрі компанії МХП.

Цьогоріч такі українські компанії беруть участь у програмі: Данон Україна, ДТЕК, Інтерпайп, Капарол Україна, Метінвест, МХП, Parimatch Ukraine, Uklon, UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Фармак.

Під час відкриття програми молодих інноваторів привітали генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук, директор Департаменту інновацій МХП Микола Такзей та Павло Мороз, директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП. Досвідом проходження програми поділилися минулорічні учасники — Віталій Опришко (ДТЕК) та Ярослав Андрущенко (Фармак).

«Мета програми Young SDG Innovators — об’єднати людей із різних компаній для створення інноваційних проєктів, які допоможуть бізнесу просувати сталий розвиток у своїй стратегічний та операційній діяльності. Інновації — це постійний процес, коли на базі вже відомих знань із допомогою креативності народжуються нові рішення. Наше завдання полягає в тому, щоби створювати в Україні можливості для навчання та спілкування людей та компаній, які доведуть на міжнародному рівні, що український бізнес вміє створювати власні стратегічні проєкти, спрямовані на реалізацію Цілей сталого розвитку», — підкреслила генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук.

Три дні інноватори провели в Кулінарному центрі МХП. Також для них провели екскурсію R&D центром компанії. Микола Такзей, директор Департаменту інновацій МХП, зазначив:

«Кулінарний центрі МХП — це саме те місце, де народжуються інновації. У сьогоднішньому світі все, що пов’язане зі сталим розвитком, є невід’ємною частиною інновацій. І навпаки, інновації неможливі без врахування аспектів сталого розвитку. Завдяки партнерству з Глобальним договором ООН, участі команди МХП та інших команд у навчальній програмі Young SDG Innovators з‘являться проєкти, які будуть нести добро й інтегрувати важливі для суспільства цінності в діяльність компаній».

Незмінним фасилітатором програми YSIP є Павло Рижій, засновник Інституту корпоративних інновацій та громадського підприємництва.

Після завершення навчання учасники програми отримають можливість представити свої найкращі інноваційні проєкти на міжнародних заходах, які проводяться під егідою ООН, зокрема, Саміті лідерів, форумі Генеральної Асамблеї ООН.

Young SDG Innovators — це спеціалізована навчальна програма від Глобального договору ООН, у межах якої досвідчені ментори допомагають представникам компанії створити інноваційний проєкт, що сприятиме досягненню Цілей сталого розвитку. Програма складається з дводенних навчально-практичних кемпів та менторської підтримки. У програмі використано спеціально адаптовану під Цілі сталого розвитку модель Sustainable Experience Innovation (Desirability, Feasibility, Viability, Sustainability), що базується на принципах дизайн-мислення. Інноваторів навчають професіонали у сфері інновацій та бізнес-трансформацій, які залучають до програми також експертів із комунікацій, управління, прототипування, фінансів, бізнес-моделювання та ін. Навчання інноваторів триватиме до вересня 2022 року.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter