Долучайтеся до Всеукраїнського проєкту «Врятуй собі життя – перевірся на діабет»

18.01.2021

В Україні понад 1 млн людей не знають, що живуть із діабетом. Вчасна діагностика цього небезпечного захворювання допоможе врятувати життя.

ГО «Асоціація лідерів сталого розвитку», що ставить метою об’єднати бізнес, владу, громадянське суспільство та ЗМІ для вирішення важливих соціальних проблем, та Глобальний договір ООН в Україні запрошують Вас стати партнером і учасником Всеукраїнського проєкту «Врятуй собі життя – перевірся на діабет». Програма спрямована на популяризацію профілактики захворювання і організацію масового проведення скринінгу для його виявлення на ранніх стадіях.

Із цією метою у період із 14 березня по 14 листопада, до Всесвітнього дня діабету, планується провести скринінг до 1 мільйона людей в Україні, залучивши максимальну кількість підприємств та організацій всіх форм власності, громадських і професійних об’єднань, учбових закладів. Для популяризації проєкту планується запросити відомих людей, які борються з цукровим діабетом, та розіграти цінні подарунки серед учасників акції. Висвітлення стану реалізації проєкту відбуватиметься на спеціальному тематичному сайті із лічильником кількості перевірених і виявлених хворих.

Будь-яка організація може стати учасником та партнером цієї ініціативи.

Як учасник Ви маєте можливість за допомогою Асоціації провести інформаційну кампанію для своїх співробітників та організувати скринінг. Асоціація сприяє у наданні необхідних інформаційних матеріалів, обладнання та фахівців для проведення тестів.

Як партнер Ви можете взяти участь у фінансуванні проєкту, надати цінні заохочувальні призи чи допомогти у висвітленні акції. Партнери беруть участь у всіх публічних заходах, а відомості про них поширюється в усіх інформаційних каналах проєкту.

Етапи проєкту:

  1. Анонс у національних ЗМІ – березень.
  2. Урочистий старт проєкту «Врятуй собі життя – перевірся на діабет»: виставка та пресконференція за участю партнерів проєкту – березень.
  3. Інформаційна кампанія – постійно.
  4. Проведення масового скринінгу державних і приватних установ, медзакладів, вишів та т.і. – з 14 березня – 4 листопада.
  5. Проведення заключної звітної виставки-конференції проєкту. Підбиття підсумків. Розіграш призів – 14 листопада.

Сумна статистика:

  • У світі 463 мільйони дорослих (20-79 років) живуть з діабетом; до 2045 року ця цифра збільшиться до 700 мільйонів
  • Кожен п’ятий старше 65 років страждає на діабет
  • Кожен другий (232 мільйони) не знає, що хворіє на діабет
  • Діабет став причиною 4,2 мільйона смертей в 2019 році
  • Більше 1,1 мільйона дітей і підлітків живуть з діабетом першого типу.
  • 374 мільйона людей схильні до підвищеного ризику розвитку діабету другого типу
  • 2 з 3 людей із діабетом живуть у місті
  • На ранніх стадіях захворювання симптомів немає
  • Скринінг показує підвищений цукор в середньому у кожного п’ятого
  • На ранніх термінах хвороба повністю виліковується.

Якщо хочете долучитися до ініціативи, звертайтеся до Голови громадської організації «Асоціація лідерів сталого розвитку» Олени Зубарєвої ([email protected]).

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter