Корисні ресурси для жінок-підприємиць від Women Biz Days

20.07.2021

WOMEN BIZ DAYS — це серія навчальних бізнес-семінарів в офлайн та онлайн (VR та Zoom) форматі, мета яких — розвиток жіночого підприємництва в Україні через навчання за основними напрямками ведення бізнесу та мотивацію жінок до відкриття власної справи. Ініціативу Women Biz Days реалізує Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі — ITFC за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У межах проєкту впродовж 2019–2021 років було розроблено матеріали для підприємниць, які можуть бути в нагоді всім жінкам, які мають або хотіли б мати свій бізнес:

  1. Дослідження «Портрет українських жінок-підприємниць» базується на індивідуальних інтерв’ю та опитуваннях власниць бізнесу в різних сферах економіки. Результати дослідження показують ситуацію щодо бар’єрів та можливостей участі жінок в економіці, економічної участі внутрішньо переміщених осіб, ґендерно чутливих систем соціального захисту та особливостей роботи в інтернеті й доступу до віддалених робочих місць через обмеження, спричинені пандемією.
  1. Work Book — бізнес-нотатник, створений для власників і менеджерів ММСП та фахівців з управління бізнес-проєктами. Посібник складається із шести основних розділів, створених авторитетними українськими підприємницями та бізнес-консультантками:
    • комунікації (Ірина Тітаренко, експертка з комунікацій, співзасновниця та директорка агенції Practicum)
    • маркетинг (Галина Янишівська, співвласниця маркетингової агенції «МАТЕ»)
    • управління фінансами (Ірина Титарчук, виконавча директорка Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі)
    • просування в соціальних мережах (Оксана Байло, управляюча партнерка Execus Ukraine LinkedIn Approved Training Partner)
    • ведення переговорів (Людмила Мельник, експертка з переговорів, бізнес-тренерка)
    • сертифікація (Уляна Литвин, менеджерка з розвитку «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна»).

Англійська версія бізнес-нотатника.

  1. Освітній серіал «10 кроків для початку власної справи» створений для підприємців-початківців і дає розуміння того, як вести бізнес. Із навчального серіалу можна дізнатись про те, як знайти свою бізнес-ідею, що таке стратегія підприємства, як юридично оформити бізнес, як управляти фінансами, що таке маркетингова стратегія та SMM для бізнесу, які є джерела фінансування бізнесу, окрім власних коштів, як управляти командою та як побудувати ефективну комунікацію свого бізнесу.

Використовуйте ці матеріали від Women Biz Days та діліться ними з іншими жінками, щоби розвивати жіноче підприємництво в Україні.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter