Лесі Українці — 150 років!

25.02.2021

Ця жінка була не лише блискучою письменницею, а й провідною інтелектуалкою свого часу та поборницею демократичних цінностей. Понад сто років тому Леся Українка підтримувала Цілі сталого розвитку!

  • 4 ЦСР — якісна освіта. Окрім української, Лариса Петрівна знала дев’ять іноземних мов. Її просвітницька діяльність полягала в знайомстві українського читача зі світовою літературою через переклади.
  • 5 ЦСР — ґендерна рівність. У художній творчості й публіцистиці Леся Українка критично осмислювала патріархальну культуру та боролася за права жінок.
  • 10 ЦСР — зменшення нерівності. Для Лесі Українки гостро стояла проблема політичної, економічної та культурної залежності України від Російської Імперії, втілення якої можна знайти в низці сюжетів драматичних творів письменниці.
  • 15 ЦСР — збереження екосистем суші. У драмі «Лісова пісня» Леся Українка піднімає питання раціонального використання природних ресурсів та виступає проти неконтрольованої вирубки лісів.

Незалежно від того, чим ми займаємось – бізнесом, громадською діяльністю чи культурними проєктами, постать і творчість Лесі Українки є актуальними для кожного і кожної з нас, бо є втіленням високої культури, активної громадянської позиції та демократичних цінностей!

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter