Фінальна подія освітнього проєкту IT nation 2.0 — Final online IT camp

24.10.2022

20–21 жовтня відбулась фінальна подія освітнього проєкту IT nation 2.0 — Final online IT camp. Відомі ІТ-компанії України, у тому числі учасники Глобального договору ООН, приєднались до події, щоби підтримати соціальний проєкт, знайти серед його випускників кадровий резерв, додатково надати учасникам проєкту можливість здобути навички проходження співбесід та презентації себе перед потенційним роботодавцем.

Захід провели для знайомства випускників проєкту з ІТ- компаніями, розширення нетворкінгу, обговорення разом з експертами актуальних питань щодо стану та тенденцій розвитку галузі.

Final online IT camp підтримали: BazaIT, Beetroot, Brocoders, Casers, Intellias, Kernel, Luxoft DXC Technology Company, Parimatch Tech Academy, Railsware та SoftServe. Індивідуальний стенд представив дата аналітик Станіслав Щербань, де учасники мали змогу розібрати цікавий кейс. Глобальний договір ООН в Україні також представив стенд та вакансію.

До інформаційної підтримки заходу олучились EASE, Дія.Бізнес, People First Club та інші.

Як пройшла подія

Захід відкрили Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні, Владислав Савченко, президент Європейської асоціації програмної інженерії, та Оксана Кавтиш, менеджерка проєкту IT nation 2.0.

20 жовтня для учасників виступали спікери — фахівці і фахівчині різних спеціалізацій в ІТ.

У форматі діалогу експерти та експертки говорили про:

  • «Основні тренди ринку ІТ. Як змінилося обличчя галузі». Спікери: Максим Грант, венчурний аналітик агенції інновацій Center42; Назар Гембара, засновник та СЕО botscrew; Олександр Береза, архітектор GlobalLogic.
  • «Кібербезпека в ІТ: актуальні питання». Спікери: Ольга Насибулліна, Workforce Development Lead USAID Cybersecurity Activity for Critical Infrastructure of Ukraine; Богдан Нікітенко, Security Engineering Tech Lead, OWASP Zhytomet chapter leader, NoNameCon crew; Юлія Потапенко, інженерка з безпеки програмного забезпечення в компанії Cossack Labs, директорка WWCode Kyiv.
  • «Жінки в IТ: сила комунікацій та бренд жінок в ІТ». Спікерки: Аліна Щербина, Head of Talent Marketing and Events в Innovec, директорка Wtech; Дар’я Діденко, Middle CSR specialist в Intellias; Вікторія Наливайко, CEO&Co-Founder BazaIT, амбасадорка Wtech Ukraine.

Напередодні ярмарку вакансій учасники мали змогу «підтягнути» софт скіли на воркшопах:

  • «Готуємо тексти для пошуку роботи: покрокова інструкція», Олександр Ємець, Content Manager в Adwisely.
  • «Хто такий data analyst та яка його роль у сучасному бізнесі», Станіслав Щербань, Senior BI Data Analyst в Moss | All-in-one spend management.
  • «Принципи успішної співбесіди», Оксана Бажанова, експертка з HR досвідом понад 12 років, менторка Woman in IT Club.

21 жовтня «під каву» поговорили з Олегом Пилипчаком, CTO & Co-founder BotsCrew, про IT-спеціалістів у стартапах та переваги роботи в маленьких стартапах і великих продуктових чи аутсорс-компаніях.

Компанії презентували себе на віртуальних стендах у форматі Live, куди учасники доєднувались і отримували відповіді на актуальні питання про умови роботи в компанії, можливості роботи чи стажування, культуру та ін.

Далі протягом дня відбувались індивідуальні зустрічі з рекрутерами та представниками компаній. Учасники пробували себе на запропоновані вакансії, брали консультації щодо покращення резюме та самопрезентації, варіантів працевлаштування для новачків у галузі.

Трохи аналітики

До Final online IT camp активно долучились більше 100 учасників.

Відбулось 80 зустрічей.

Було розміщено 37 вакансій.

Розмістили свої вакансії та провели тренувальні співбесіди й консультації: BazaIT, Beetroot, Brocoders, Casers, Intellias, Kernel, Luxoft DXC Technology Company, Parimatch Tech Academy, Railsware, SoftServe, Глобальний договір ООН.

Висловлюємо глибоку вдячність компаніям, які своєю участю підтримали випускників освітнього проєкту! Ви дали надію і впевненість молодим фахівцям та світчерам, що ІТ-сфера чекає на них!

Усім зацікавленим нагадуємо, резюме наших випускників можна знайти в БАЗІ.

Детальніше про проєкт IT nation 2.0

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter