Назад до анонсів
05.12.2022 - 09.12.2022

Антикорупційний тиждень 2022

ENG

Запрошуємо провести Антикорупційний тиждень 2022 з Глобальним договором ООН в Україні!

5–9 грудня ГД ООН в Україні проведе третій Антикорупційний тиждень, у межах якого відбудеться високорівневий захід за участю представників українського бізнесу, уряду, неурядових організацій та міжнародних спікерів. Під час Тижня буде презентовано «Посібник: Уроки ділової доброчесності під час війни».

У результаті повномасштабного вторгнення Росії в Україну перед бізнесами постали додаткові виклики — як законодавчі, так і етичні. Цьогоріч ключовою темою Антикорупційного тижня буде зміцнення підзвітності, чесності та прозорості бізнесу в умовах невизначеності. Щоби підвищити рівень обізнаності щодо корупційних ризиків та сприяти прозорості ведення бізнесу в сьогоднішньому українському бізнес-середовищі, обговорення будуть зосереджені на найкращих практиках управління комплаєнс-ризиками, організації діяльності підрозділів комплаєнс, нових інструментах контролю в умовах воєнного стану, а також інноваціях у цій галузі.

РОЗКЛАД ЗАХОДІВ

 

6 грудня, 14:00 ВЕБІНАР «DOING BUSINESS UNUSUAL: ДІАЛОГ БІЗНЕСУ ТА УРЯДУ»

Сергій Деркач, керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК, розкаже про антикорупційний комплаєнс під час війни та як держава допомагає бізнесу.

Щоб долучитися до вебінару в Zoom, будь ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЯ.  Пряму трансляцію вебінару можна буде переглянути на фейсбук-сторінці ГД ООН в Україні.

8 грудня ВИСОКОРІВНЕВИЙ ЗАХІД «ДОБРОЧЕСНІСТЬ БІЗНЕСУ ПІД ЧАС ВІЙНИ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

На заході відбудеться підписання Меморандуму Глобального договору ООН про спільні дії з антикорупції в Україні з українськими компаніями, державними органами, неурядовими організаціями та асоціаціями. Також відбудуться панельні дискусії.

14:00 – 14:10 Вступне слово

  • Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні;
  • Яко Сільє, виконувач обов’язків Постійного представника ПРООН в Україні;
  • Іван Лахтіонов, заступник виконавчого директора з реалізації інноваційних проєктів Transparency International Ukraine.

14:10 – 14:30 Підписання Меморандуму Глобального договору ООН про спільні дії з антикорупції в Україні з українськими компаніями, державними органами, неурядовими організаціями та асоціаціями.

14:30 – 15:30 Панельна дискусія № 1. РОЛЬ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ У ПРОЗОРІЙ ВІДБУДОВІ КРАЇНИ.

Під час дискусії представники приватного, державного та громадського сектору обговорять виклики воєнного стану для бізнесу. Мова піде про те, як бізнес зможе позитивно впливати на прозорість і ефективність відбудови України та як впровадження прозорого механізму відновлення сприятиме його розвитку.

  • Кирило Бондар, партнер, CFO Unit.City;
  • Марина Гриценко, директорка з питань сталого розвитку Parimatch Tech;
  • Олександр Ніколайчик, партнер юридичної фірми Sayenko Kharenko;
  • Сергій Сінченко, генеральний директор Манівео;
  • модератор – Дмитро Дєнков, редактор видання «Економічна правда».

15:30 – 15:45 Презентація відеокурсу з антикорупції для малого та середнього бізнесу від Глобального договору ООН в Україні.

15:45– 16:45 Панельна дискусія № 2. РОЛЬ КОМПЛАЄНСУ ПІД ЧАС ВІЙНИ. УРОКИ ДОБРОЧЕСНОСТІ ВІД УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ.

Панельна дискусія буде присвячена наданню порад щодо оптимізації функції комплаєнс у компаніях тепер. Спікери обговорять, чому в часи війни комплаєнс-контролі та етичне ведення бізнесу є особливо актуальним та як комплаєнс-контроль допомагає компаніям дотримуватися норм, законів та етики й доводити свою доброчесність міжнародним партнерам. Також буде розглянуто основні напрями діяльності комплаєнс в Україні в кризових умовах.

  • Олена Макаренко, партнерка, керівниця групи форензік KPMG в Україні;
  • Сергій Деркач, керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК;
  • Гліб Бакалов, комплаєнс-офіцер, уповноважений із реалізації Антикорупційної програми НЕК «Укренерго»;
  • Світлана Малиновська, керівниця юридичного відділу та комплаєнсу в Servier;
  • Артем Петрощук, в.о. директора з етики та комплаєнсу НАК Нафтогаз України;
  • модераторка – Лана Сінічкіна, партнерка юридичної фірми Arzinger, керівниця практики антикорупційного комплаєнсу, членкиня ВК UNIC.

Якщо ви хочете відвідати подію в Києві особисто, ми надішлемо вам листа електронною поштою з точною адресою за день до заходу. Будь ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЯ для участі.

Для всіх охочих буде доступна онлайн-трансляція події. Посилання на неї ви отримаєте поштою за 2 год до початку заходу.

 

Поширити анонс:
FacebookLinkedInTwitter