Глобальний договір ООН в Україні відкриє ком’юніті-центри для українців

13.04.2023

Цей проєкт Глобальний договір ООН в Україні реалізовуватиме разом із гуманітарною ініціативою Групи Метінвест «Рятуємо життя» та за підтримки Запорізької обласної ради.

Центр стане продовженням проєкту Mental Help — онлайн-платформи з надання професійної психологічної допомоги українцям. Відкриття першого ком’юніті-центру заплановано вже на липень 2023 року в Запоріжжі, де ініціатива вперше вийде в офлайн. ГД ООН в Україні розробить концепцію та програми психологічної допомоги, проведе навчання психологів і персоналу центру та організує його роботу.

«Глобальний договір ООН в Україні та «Рятуємо життя» мають спільну мету — зробити психологічну допомогу доступною для кожного українця. Для нас надзвичайно цінно знайти партнера, який розділяє наші цінності та бажання рухати проєкт далі і який навіть в умовах невизначеності вірить у важливість цієї ініціативи. Зараз Mental Help активно розвивається та вперше виходить в офлайн-середовище. Запоріжжя — це великий хаб для людей, які відчули на собі наслідки війни. Саме тому ми з командою обрали цю локацію для відкриття першого ком’юніті-центру. Впевнені, що разом з ініціативою зможемо надати ще більше якісної допомоги тим, хто її найбільше потребує», зазначила генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук.

«В якийсь момент ми зрозуміли, що онлайн-допомога — це добре. Але на місцях залишаються люди, які не мають ресурсу її отримати й залишаються зі своїми проблемами наодинці. Тому народилася ідея створення таких ком’юніті-центрів, які будуть об’єднувати людей. У Центрі зможуть збиратися різні люди для спілкування. Їм будуть допомагати ментори, фасилітатори та психологи», розповіла Ліза Созінова, керівниця проєкту Mental Help.

«Рятуємо життя» має досвід та інфраструктурну експертизу в організації роботи реабілітаційних та медичних центрів, реалізації ініціатив у сфері психологічної та соціальної допомоги. Ініціатива допоможе облаштувати та вмеблювати приміщення центру, а також залучатиме психологів і персонал.

«Наше завдання як соціально відповідальної компанії — системно допомагати українцям долати труднощі та біль війни. «Рятуємо життя» спільно з партнерами вже розвиває напрями з реабілітації та протезування військових і цивільних, а також психологічного відновлення жінок і дітей. На часі створення центрів у містах присутності «Метінвесту», що допоможуть мирним жителям відновитися та інтегруватися в суспільство. Наш партнер у цьому проєкті — Глобальний договір ООН в Україні — має значний досвід роботи в цій сфері. Сподіваємося, що разом нам вдасться мінімізувати шкоду для ментального здоров’я українців, щоб у майбутньому якнайшвидше позбавити суспільство від наслідків війни»,зауважив гендиректор групи Юрій Риженков.

Із виділенням приміщень під центр погодилась допомогти Запорізька облрада, яка зацікавлена в подоланні травм війни серед жителів регіону та численних переселенців.

«Як людина, що від початку широкомасштабного вторгнення не виїжджала із Запоріжжя, я чітко розумію, що ревіталізація, відновлення ментального здоров’я, психологічна реабілітація стануть провідними напрямками, до яких необхідно залучати максимальні ресурси. Тому я дуже вдячна за таку своєчасну та влучну ініціативу з боку Глобального договору ООН в Україні, з боку соціально-відповідального бізнесу, компанії «Метінвест», а також за можливість долучитися до цієї важливої справи Запорізькій обласній раді. Зі свого боку ми обіцяємо вирішення всіх необхідних технічних та організаційних питань»,запевнила голова ради Олена Жук.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter