Глобальний договір ООН — у Парламенті ЄС

22.04.2024

Глобальний договір ООН організував у Європейському парламенті конференцію на тему «Глобальний договір ООН: каталізатор корпоративної стійкості та конкурентоспроможності ЄС». У ній узяли участь члени Європейського парламенту, представники Європейської комісії, провідні компанії Глобального договору ООН, а також виконавчі директори локальних мереж Глобального договору ООН з усієї Європи. Україну на заході представляла Тетяна Сахарук, генеральна директорка ГД ООН в Україні та голова Ради регіональних мереж ГД ООН у Східній Європі та Центральній Азії.

Зустріч фокусувалася на можливостях співпраці між ГД ООН та його локальними мережами із європейськими інституціями та країнами-членами ЄС. Мета співпраці — надання підтримки компаніям, які впроваджують у роботу нові нормативні акти, такі як Директива про комплексну перевірку корпоративного сталого розвитку (CSDDD) та Директива про корпоративну звітність зі сталого розвитку (CSRD). Ці регуляторні ініціативи спрямовані на сприяння стійкій та відповідальній корпоративній поведінці в глобальних ланцюгах доданої вартості.

Глобальний договір ООН, найбільша у світі ініціатива із корпоративного сталого розвитку, налічує понад 9 000 учасників зі штаб-квартирою в Європейському Союзі (52 % з яких — малі та середні підприємства (МСП)). ГД ООН закликає компанії працювати відповідно до 10 Принципів, які включають дотримання прав людини, охорону праці, захист довкілля та боротьбу з корупцією і сприяють досягненню 17 Цілей сталого розвитку ООН. Завдяки розгалуженню локальних мереж по всьому Європейському Союзу Глобальний договір ООН надає компаніям можливість впроваджувати європейські політики в життя і сприяти реальним змінам завдяки сталому веденню бізнесу.

«За останні роки Європейський Союз запровадив низку регуляторних ініціатив, які в різний спосіб спрямовані на посил впливу бізнесу на дотримання прав людини та захист довкілля. Глобальний договір ООН має величезний обсяг знань та досвіду, які законодавці можуть використовувати у своїх пропозиціях та прийнятті рішень», — зазначила Саміра Рафаела, членкиня Європейського парламенту.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter