Заклик бізнесів до урядів із нагоди 20-ї річниці Конвенції ООН проти корупції

24.10.2023

З нагоди 20-ї річниці Конвенції ООН проти корупції (UNCAC) Глобальний договір ООН ініціює заклик до дії від бізнесів, які виступають із вимогою до урядів активізувати боротьбу з корупцією. Всю світову бізнес-спільноту запрошено підписом підтримати цей заклик.

Anti-Corruption Call to Action | UN Global Compact

З нагоди 20-ї річниці Конвенції ООН проти корупції (UNCAC) Глобальний договір ООН ініціює заклик до дії від бізнесу. Він спонукає уряди об’єднатися та активізувати свої зусилля в боротьбі з корупцією, яка впливає на бізнеси в усьому світі. Урядам пропонують означити боротьбу з корупцією та прозоре управління як ключові компоненти сталого глобального розвитку й інтегрувати їх у Порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року. Цей заклик до дії, підписаний компаніями з усього світу, буде представлено на початку 10-ї сесії Конференції держав-учасниць (CoSP10) як фундамент для майбутніх обговорень і рішень.

Чому компаніям варто підписати цей заклик до дії?

Лідерів бізнесу запрошено підписати заклик, щоб:

  • показати свою відданість етичному лідерству, сталості, інноваційному управлінню та боротьбі з корупцією;
  • отримати переваги в очах стейкголдерів, які високо цінують чесний бізнес;
  • сприяти створенню стабільних умов для довгострокових інвестицій, справедливої конкуренції та покращення якості продукції;
  • зміцнити позиції бізнесу у сфері антикорупційної політики.

Боротьба з корупцією вимагає колективних дій. Підписуючи заклик, компанії не лише спонукають уряди до активних дій, але й виявляють готовність до співпраці, стаючи прикладом для інших.

Що лежить в основі заклику бізнесу до урядів?

Заклик було сформульовано під час сесії «Об’єднання лідерів за чесність у бізнесі» на UN Global Compact Leaders Summit 19 вересня 2023 року в Нью-Йорку.

Як компанії можуть висловити підтримку заклику до дії?

Щоби приєднатися до заклику до дії, напишіть на емейл Дар’ї Рубан, координаторці антикорупційної програми ГД ООН в Україні ([email protected]) та додайте підпис керівника вищої ланки або члена ради директорів, відповідального за корпоративне управління, заповнивши форму НА САЙТІ.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter