Лекція від МХП для учасників SEED 3.0

14.05.2024

МХП — міжнародна компанія в сфері аграрних, харчових і кулінарних технологій, яка експортує у більш ніж 80 країн світу, у тому числі країни Європейського Союзу. Сьогодні МХП є одним з найбільших виробників зерна в Україні та найбільшим виробником на ринку м’ясопереробки.

МХП вже третій рік поспіль разом зі стратегічним партнером, благодійним фондом МХП-Громаді, підтримують освітній проєкт SEED від Глобального договору ООН в Україні, який допомагає розвитку малих агробізнесів та втіленню найкращих бізнес-ідей в агросфері.

 

Директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз провів лекцію для  учасників проєкту SEED 3.0 і розповів про розвиток мікропідприємництва як програму КСВ від МХП, соціальні ініціативи компанії, а також можливості партнерства бізнесів з МХП.

«2022 року в межах програми «Роби своє» МХП надав понад 6 млн гривень грантової підтримки для розвитку мікро- та малого бізнесу. З цієї суми 2,6 млн гривень становило співфінансування. Актуальність таких програм зростає з кожним днем, що підтвердив 2023 рік: на наші 7,2 млн гривень підтримки припало понад 8 млн гривень співфінансування».

Павло Мороз докладно розповів про пріоритетні програми підтримки, які реалізує МХП. Це, зокрема, програма «МХП Поруч», спрямована на підтримку військовослужбовців, ветеранів та тих, хто чекає близьких з фронту. Місія ініціативи — якісна реінтеграція та реадаптація ветеранів. Програма надає підтримку як співробітникам компанії, так і ширшому колу людей — громадам: 

«МХП чітко визначила свою соціальну позицію. Поки українські військові самовіддано захищають та виборюють українську цілісність і незалежність на фронті, їхні родини продовжують жити в громадах у відносно безпечних регіонах. Тому, коли війна закінчиться і воїни повернуться до своїх близьких, важливо, щоб вони поверталися до розвинених та стійких громад. Мова про те, що будь-яка соціальна ініціатива МХП, починаючи з освіти, медицини чи підтримки підприємництва, має бути пронизана ідеями підтримки військових, їхніх родин,   належної реабілітації та реінтеграції ветеранів».

Павло наголосив на важливості постійного навчання та розвитку підприємців, а також врахування тенденцій імплементації  концепції сталого розвитку в українському бізнесі:

«Я переконливо раджу використовувати всі можливості навчання та нетворкінгу з однодумцями. Це дає змогу бізнесу рухатися вперед, бачити точки росту  та вектори масштабування власного бізнесу. Також сьогодні дуже важливо враховувати європейський досвід, адже паралельно з нашими викликами є ще одна паралельна на сьогодні реальність — міжнародний контекст зі своїми нормами та стандартами. Зокрема, світовий ринок активно працює у напрямі сталого розвитку та впровадження ESG-принципів у господарську діяльність. Український бізнес має якомога раніше прийти до усвідомлення та імплементації міжнародних норм у свою виробничу діяльність». 

Так, МХП системно реалізує принципи сталого розвитку, зокрема працює у напрямі корпоративної соціальної відповідальності, охорони довкілля, захисту прав людини, а також впроваджує інноваційні технології у виробництво.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter