Подолання кліматичних викликів в умовах російської агресії в Україні

28.11.2023

Під час COP28 у Дубаї 3 та 4 грудня в українському павільйоні, розміщеному в Blue Zone, зберуться провідні українські бізнес-лідери разом із представниками міжнародних компаній та організацій. Вони візьмуть участь у дискусіях, присвячених ключовим аспектам сталого відновлення України.

Організатором заходів є Глобальний договір ООН в Україні, українська мережа найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів. Ці дискусії будуть присвячені таким важливим темам, як ініціатива Ukraine Business Compact, енергетична безпека, «зелена» антикорупція та багато іншого. Метою цих заходів є розвиток співпраці та представлення практичних рішень, які можуть прискорити рух України до стійкого, низьковуглецевого енергетичного майбутнього.


ПОРЯДОК ДЕННИЙ (за місцевим часом GMT+4)

3 грудня
11:00 — 12:00 ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ 1. Захист критичної інфраструктури для сталого розвитку суспільства. Ukraine Business Compact

Мета цієї сесії — дослідити інноваційні підходи до зміцнення ключових об’єктів інфраструктури, забезпечення їх надійності та стійкості на шляху до низьковуглецевого майбутнього. Ви дізнаєтесь про найкращі практики сталого розвитку та бачення майбутніх можливостей від компаній-підписантів Ukraine Business Compact.

Модераторка: Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.

Спікери:

  • Роберт Іваншиц, заступник головного юрисконсульта, Microsoft у Центральній та Південно-Східній Європі, на Близькому Сході та в Африці;
  • Річард Трелфолл, керівник практики з надання послуг у сфері інфраструктури, державного управління та охорони здоров’я, KPMG International;
  • Харпріт Сандху, засновник і виконавчий директор, Urban-Air Port та Urban.MASS;
  • Йон Ерік Хьогберг, операційний директор, Itera АССА.
12:30 — 13:30 ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ 2. Підвищення стійкості бізнесу за допомогою стратегій ESG. Ukraine Business Compact

Представники уряду та бізнесу розглянуть застосування ESG-стратегій для зміцнення стійкості організацій та громад в умовах кризи. Ви дізнаєтеся про найкращі практики сталого розвитку, якими поділяться підписанти UBC.

Модераторка: Саломе Зурабішвілі, генеральна директорка Глобального договору ООН у Грузії, членкиня Правління Глобального договору ООН.

Спікери:

  • Каміль Вишковський, генеральний директор Глобального договору ООН у Польщі;
  • Ян-Віллем Схейґронд, віцепрезидент із питань роботи з урядом та зв’язків із громадськістю, Royal Philips;
  • Оксана Просоленко, засновниця і генеральна директорка, I.P.Cert;
  • Майлз Челік, генеральний директор, TheCityUK;
  • Богдан Драйхаупт, керівний директор, Crosscheck.
14:00 — 15:00 ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ 3. Забезпечення енергетичного майбутнього Європи: Роль України в зеленому переході

Дискусія буде присвячена дослідженню потенціалу відновлюваної енергетики України та її ролі в досягненні Цілей сталого розвитку Європи на тлі сучасних викликів.

Модераторка: Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.

Спікери:

  • Роджер Мартелла, директор зі сталого розвитку, General Electric;
  • Жиль Вермо-Дезрош, віцепрезидент із питань корпоративного громадянства та інституцій, Schneider Electric France, експрезидент Глобального договору ООН у Франції;
  • Максим Тімченко, генеральний директор, ДТЕК;
  • Надія Петрученко, співзасновниця та директорка з розвитку бізнесу, SPP Development Ukraine.

4 грудня
ДОБРОЧЕСНІСТЬ ЗАРАДИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ОБ’ЄДНУЄМОСЬ ПРОТИ КОРУПЦІЇ ДЛЯ ЗЕЛЕНОГО МАЙБУТНЬОГО

Захід присвячений зв’язку між екологічною стійкістю, боротьбою з корупцією та відновленням України. Він об’єднає урядовців та бізнес-лідерів, щоби підкреслити роль прозорості в просуванні зелених ініціатив та сталого розвитку. Висвітлюючи успішні кейси та заохочуючи співпрацю, захід стане платформою для обміну ідеями, кращими практиками та інноваційними рішеннями.

09:00 — 09:20 ВСТУПНЕ СЛОВО

Запрошений спікер: Руслан Стрілець, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України (ТБС)

09:20 — 10:00 ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ: Зелені антикорупційні політики та стратегії

Представники уряду поділяться досвідом розроблення та впровадження антикорупційної політики, яка сприяє сталому розвитку. Експерти обговорять роль нормативно-правової бази, прозорості та підзвітності в боротьбі з корупцією в зеленому секторі.

Модератор: Річард Трелфолл, партнер, глобальний керівник практики з надання послуг у сфері інфраструктури, державного управління та охорони здоров’я, KPMG International.

Спікери:

  • Саймон Майкл Вінтер, виконавчий директор, Фундація Сингента;
  • Надія Петрученко, директорка з розвитку бізнесу, SPP Development Ukraine;
  • Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.
Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter