Стартував освітній проєкт SEED 3.0!

16.02.2024

🌱 Понад 200 учасників розпочнуть навчання на освітньому проєкті SEED 3.0, який допомагає розвивати малі та середні бізнеси в агросфері. У фіналі 10 найкращих проєктів отримають грант у розмірі 100 тисяч гривень на підсилення або створення з нуля своєї справи. 

15 лютого відбулось урочисте відкриття проєкту. Тетяна Сахарук, генеральна директорка ГД ООН в Україні, привітала учасників третьої хвилі SEED:

 

Уже третій рік поспіль ми реалізуємо проєкт SEED. І кожного разу нас переповнюють емоції, коли ми бачимо таку кількість щирих та мотивованих людей. Ми віримо і прагнемо підтримати кожного, хто приходить на проєкт. 


Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький
побажав учасникам успішно застосувати отримані знання для реалізації своїх ідей: 


SEED — це один з тих проєктів, який допоможе відновити і розбудувати аграрну сферу в Україні. Те, що існує така ініціатива і велика кількість активних людей, які готові вкладатися у розвиток агросектору, означає, що усі ми на правильному шляху.

Директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз зазначив, що задля підтримки економіки важливо розвивати партнерства на основі спільних цінностей. Павло поділився успішним кейсом налагодженої співпраці: проєкт учасниці першої хвилі проєкту SEED Вікторії Кривещенко, перепелина ферма «Чарівний птах» на Київщині, зацікавив компанію МХП і вже заключено комерційний договір співпраці:

Це якраз про формування успішної екосистеми бізнесу, – зазначив Павло Мороз. – З одного боку, це додатковий драйвер розвитку локального бізнесу, а для компанії МХП – додаткові можливості в розвитку продуктової стратегії. Цьогоріч ми також будемо особливу увагу приділяти підтримці ветеранського бізнесу. Знаємо приклади військових, які, ставши на захист Батьківщини, втратили свій бізнес. Відтепер наша черга підставити їм плече. А загалом, досвід продемонстрував, що такі проєкти, як SEED, – це можливості як для учасників реалізувати свій підприємницький хист, так і для держави – відновити економічний потенціал, особливо в умовах постійних потреб забезпечення Збройних Сил України.

Учасниця другої хвилі проєкту SEED Ірина Поліщук поділилась своїм досвідом від участі у програмі:

 

На проєкті я отримала дещо важливіше за фінансування. Це нові знання, знайомства і підтримка. Також не менш важливою є віра у свій бізнес-проєкт. Якщо ви реалізуєте свою справу, вкладаючи душу, це обовʼязково відгукнеться у майбутньому.

На важливості створення якісних малих та середніх бізнес-проєктів наголосив амбасадор економічного напряму діяльності ГД ООН в Україні, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» і генеральний директор «ІМК» Алекс Ліссітса:

 

Не дивлячись на важку ситуацію, учасники проєкту думають про майбутнє і вже сьогодні закладають насіння, яке у подальшому принесе свої плоди. Проєкт SEED 3.0, у свою чергу, дає можливість розробити такий бізнес-план, який захочуть фінансувати і підтримувати.

Із вітальним словом також виступила керівниця проєктів PepsiCo Foundation в Європі Андреа Понт Кейпел:


Для мене SEED 3.0 — це надія на позитивні зміни. Цей проєкт є каталізатором змін та інновацій. Я вдячна за вплив, який несе SEED 3.0 у сфері інновацій та розвитку і бажаю всім учасникам чудової навчальної подорожі.

Вікторія Кулакова, менторка SEED, голова благодійного фонду «Це Крафт» та агенції «Victory House», закликала учасників до активного навчання:

Бажаю кожному наснаги, сил, впевненості у собі і дрібку креативності, щоб ваш-бізнес план опинився на перших шпальтах. Я сподіваюсь, що під час менторських сесій нам вдасться зробити те, чим ви будете відрізнятися від інших.

Керівник SEED 3.0 Денис Ліфінцев підтримав учасників і побажав кожному віднайти у проєкті найцінніше для себе:

Я хочу, щоб фінансування, яке отримають найкращі бізнес-ідеї, не було головним призом в рамках проєкту. Бо, перш за все, ми прагнемо підтримати кожного з вас і розвинути нашу економіку та країну. Я бажаю усім отримати максимум можливостей і зробити крок уперед.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter