Україна вдруге презентує свій павільйон на COP

29.11.2023

3 і 4 грудня в українському павільйоні COP28 ми об’єднаємо українських бізнес-лідерів та представників міжнародних компаній й організацій, щоб обговорити подолання кліматичних викликів в умовах російської агресії в Україні та інші аспекти сталого відновлення нашої країни.

Докладну адженду подій Глобального договору ООН в рамках Конференції можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/3usawb9

 

Україна вдруге в історії представить свій павільйон на конференції COP28, щоб показати масштаб екологічних збитків від війни та запропонувати способи запобігання екоциду, актуальні для всієї планети.


На конференції презентують ініціативи Формули миру Президента України. Тематика павільйону України обрана відповідно до 8-го пункту цієї формули — «Екологічна безпека». Експозиція українського павільйону представлена трьома смисловими блоками.

  • Блок «Каховка» розповідає про одну з найбільших рукотворних катастроф в історії людства — підрив греблі Каховської ГЕС.
  • У блоці «Наслідки» — інформація про страшну шкоду, якої щодня завдає війна.
  • Блок «Відновлення» демонструє, як українці попри травми війни намагаються якнайшвидше відроджувати знищене.

Матеріали та експонати для павільйону збирали з усієї України, щоб відобразити, як війна ускладнює розв’язання проблем, пов’язаних зі зміною клімату.

Ключова інсталяція павільйону — «Дах» — присвячена трагедії втрати дому через затоплення. Вона унаочнює тисячі знищених українських будинків. Для її створення організатори доставили черепицю з Херсонської області, мешканці якої на собі відчули наслідки підриву Каховської ГЕС.

Про важливість продовольчої безпеки нагадують зразки згорілих пшениці та кукурудзи — зерна, яке мало б годувати людей в усьому світі, а натомість тисячі тонн врожаю знищуються ракетними ударами. У павільйоні також буде представлене панно з мертвим українським чорноземом — найродючішим ґрунтом у світі, який після пожеж на полях, спричинених обстрілами, втрачає свої якості.

 

Над павільйоном України на COP28 працювали команди Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки та сприяння Європейського Союзу, Федерального уряду Німеччини, IKI, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Програми розвитку ООН (ПРООН), Глобального договору ООН, Команда підтримки реформ (ЄБРР та Делегація ЄС в Україні), найбільшого приватного інвестора енергетичної галузі України DTEK Group. Концепцію павільйону розробила агенція Gres Todorchuk у співпраці з архітектурним офісом «ФОРМА» та українською виробничою агенцією how.production.


Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter