Українські компанії взяли участь у заходах Генасамблеї ООН

20.09.2023

У Нью-Йорку триває щорічна Генеральна Асамблея ООН. 18 й 19 вересня компанії-учасниці ГД ООН в Україні взяли участь у двох бізнес-заходах, які пройшли в її межах: Private Sector Forum та Leaders Summit.

Private Sector Forum

Уперше в історії український бізнес був представлений на Private Sector Forum. Ця закрита подія збирає найвпливовіших керівників бізнесів у світі. Її відвідав засновник та СЕО корпорації «Біосфера» Андрій Здесенко. Тема цьогорічного заходу — «Mobilizing Business Ambition and Investments towards the Sustainable Development Goals». Під час нього виступили Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш та Санда Оджіямбо, керівниця Глобального договору ООН та помічниця Генерального секретаря ООН.

Leaders Summit

Глобальний договір ООН провів Leaders Summit. Цей високорівневий захід зібрав бізнес-лідерів з усього світу, щоб обговорити виклики, які глобально стоять перед світом на шляху до досягнення Цілей сталого розвитку до 2030 року. Серед них — війна Росії проти України. Максим Тімченко, генеральний директор Групи ДТЕК, виступив на панельній дискусії «Raising the Bar on Leadership Amidst Crisis», під час якої бізнес-лідери з різних регіонів світу ділилися досвідом роботи над сталим розвитком під час періодів кризи. Керівник ДТЕК розповів, як компанія рухається до декарбонізації в умовах щоденних атак на енергетичну інфраструктуру:

«Поки ракетні обстріли знищували наші теплові електростанції, ми будували вітроелектростанцію. Під час воєнного стану нам вдалося побудувати вітропарк потужністю 114 МВт усього за сто кілометрів від лінії фронту. Це рішення не лише «зелене», але і стале — в особливому, українському розумінні цього слова. Стале, бо менш вразливе до російських ракет, ніж велика теплова станція, яку набагато легше вивести з ладу. Ми плануємо збільшити потужність цієї нової вітроелектростанції до 500 МВт — і ми можемо зробити це вже 2024 року. Сподіваємося, що це стане прикладом для інших інвесторів і покаже, що для реалізації таких проєктів не потрібно чекати закінчення війни — більше того, саме такі проєкти потрібні для перемоги у війні».

Окрема сесія Саміту Лідерів — «SDG Innovation: Disrupting Business As Usual» — була присвячена найкращим проєктам, розробленим у рамках програми SDG Innovation Accelerator for Young Professionals. Україну в ній представила компанія Інтерпайп. Віра Білоножко, спеціалістка із технічного контенту Інтерпайп, зі сцени Генеральної Асамблеї ООН розповіла про програму підтримки реінтеграції ветеранів, яку впроваджує компанія. Віра розповіла, що 1000 співробітників компанії були мобілізовані до лав ЗСУ. Це кожен десятий працівник. Програма реінтеграції ветеранів включає комплексний та індивідуальних підхід на різних рівнях і є окремою екосистемою. Цю програму вже пройшов 41 працівник, що повернувся з фронту до цивільного життя.

Відвідати Leaders Summit завітала представниця EPAM System — керівниця відділу ESG, соціального впливу та інклюзії Олександра Чуднер та Катерина Преткель, керівниця програм розвитку лідерства, DE&I та ESG.

Пишаємося нашими компаніями-учасницями, які гідно представили Україну на глобальному заході й ще раз нагадали про великі труднощі, через які проходять усі українці через воєнну агресію Росії.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter