Випускний бізнес-акселератора з прав людини

07.10.2024

15 жовтня Глобальний договір ООН в Україні разом із Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні запрошують на випускний бізнес-акселератора з прав людини, під час якого презентують опитування українських компаній про готовність до впровадження нового законодавства ЄС із відповідального бізнесу.

Бізнес-акселератор з прав людини – це шестимісячна програма, спрямована на допомогу українським компаніям створити культуру поваги до прав людини та забезпечити дотримання міжнародних стандартів у своїй діяльності.

За допомогою інтерактивного онлайн-курсу, воркшопів та консультацій учасники отримали практичні знання та інструменти для ідентифікації та управління ризиками, пов’язаними з правами людини.

Щоб відвідати захід, будь ласка, зареєструйтесь:



 


Під час заходу ми презентуємо опитування, яке має на меті дізнатися наскільки українські компанії готові впроваджувати Директиви Європейського Союзу щодо належної обачності у сфері корпоративної сталості (CSDDD), з якими викликами на цьому шляху вони зіткнулися, та як можна підтримати український бізнес для успішної адаптації до законодавчих змін в ЄС.



Чому МСП важливо знати про ці зміни:

  • МСП, які співпрацюють з великими компаніями ЄС, повинні відповідати цим стандартам для підтримання ділових відносин.
  • Впровадження процесів належної обачності допомагає МСП виявляти та зменшувати ризики, які можуть призвести до юридичної, фінансової чи репутаційної шкоди.
  • МСП, які завчасно впроваджують стійкі практики, можуть отримати конкурентну перевагу та залучити більше бізнес-можливостей.

Опитування ініційоване Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у партнерстві з Міністерством економіки України та Глобальним договором ООН в Україні.

Результати цього опитування стануть основою для розробки політики, ініціатив з розвитку потенціалу та програм підтримки, спрямованих на допомогу українським компаніям у відповідності до вимог CSDDD та просуванні відповідальних бізнес практик в Україні.

 

Програма заходу:


15:00-15:15
— Відкриття

15:15-16:15 — ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ: Права людини у фокусі бізнесу під час війни: Досвід і найкращі практики

Ця панельна дискусія присвячена обговоренню ключових ініціатив та найкращих практик, які українські компанії впроваджують для підтримки прав людини в умовах війни. Учасники розглянуть, як бізнес відіграє активну роль у захисті прав людини, готується до повернення ветеранів та ветеранок і сприяє відновленню країни.

16:15-17:00 Корпоративна сталість в ЄС: що передбачає нова директива про належну обачність та як вона вплине на український бізнес?

  • Презентація опитування про готовність українських компаній до Директиви ЄС про належну обачність у сфері корпоративної сталості (EU Corporate Sustainability Due Diligence Directive).
  • Короткий огляд директиви.
  • Запитання та відповіді.

17:00-17:30 — Нагородження випускників бізнес-акселератора з прав людини 

17:30-18:00 — Нетворкінг



Подія відбудеться в офлайн форматі
15 жовтня в центрі Києва (точне місце проведення повідомимо зареєстрованим учасникам напередодні заходу)

Захід відбувається за підтримки ПРООН в межах проєкту «Реалізація Цілей сталого розвитку в Україні в контексті відновлення від наслідків війни та на шляху до європейської інтеграції».

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter