Відкрита лекція від Eterna Law для учасників SEED 3.0

08.05.2024

Експерт юридичної фірми Eterna Law Антон Ходош провів відкриту лекцію для учасників проєкту SEED 3.0 про патенти, авторське право та торговельні марки. 

 «Реєстрація торговельної марки — це не просто юридична формальність, а потужний інструмент для бізнесу, який гарантує впізнаваність бренду і захист вашого імені та логотипу на ринку».

Під час відкритої лекції Антон Ходош, координатор практики інтелектуальної власності Eterna Law, однієї з ТОП-5 юридичних фірм України, розповів учасникам:

  • як захистити торговельну марку від порушень в мережі Інтернет; 
  • що слід враховувати на етапі підготовки до реєстрації ТМ; 
  • які є особливості охорони обʼєктів інтелектуальної власності, згенерованих штучним інтелектом.

Експерт наголосив на трьох аспектах, які варто врахувати при реєстрації ТМ:

  • її вид та зображення: торговельна марка повинна виділятися і бути унікальною;
  • повний перелік товарів та послуг, для яких створюється ТМ;
  • перелік країн, в яких планується використовувати торговельну марку: охорона ТМ має територіальний характер.

Також Антон Ходош поділився практичними порадами, як уникнути типових помилок при створенні торговельних марок та як боротися з кіберсквотингом — недобросовісною реєстрацією доменного імені, яке схоже на вашу ТМ. Водночас експертом були окреслені ризики для бізнесу, пов’язані з використанням штучного інтелекту для створення об’єктів інтелектуальної власності, та надані практичні рекомендації щодо їх мінімізації.


Eterna Law – європейська юридична фірма з 20-річною історією успішної роботи в Україні та Центральній і Східній Європі. Фірма має досвід у консультуванні клієнтів із питань корпоративного права та M&A, оподаткування, міжнародних фінансів, нерухомості, комплаєнсу, судової практики, прав людини, застосування регуляторних норм, управління боргами тощо. 



Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter