Відкрито реєстрацію на програму ГД ООН Climate Ambition Accelerator

02.05.2022

Ви — власник бізнесу й хочете налагодити свої виробничі процеси так, щоби скоротити викиди і зробити свою компанію кліматично нейтральною? Або ж ви вже встановили цільові показники скорочення викидів, але потребуєте більше навчальної підтримки? Візьміть участь у програмі Глобального договору ООН Climate Ambition Accelerator!

Climate Ambition Accelerator — це шестимісячна навчальна програма, мета якої — допомогти бізнесам досягти прогресу у встановленні науково обґрунтованих показників викидів відповідно до ініціативи 1,5°C та створити чіткий шлях переходу до «чистого нуля» до 2050 року.

Завдяки участі в програмі ви: 

  • навчитеся встановлювати науково обґрунтовані цілі щодо зменшення викидів, щоби досягти «чистого нуля» до 2050 року;
  • обміняєтеся думками й досвідом із колегами з інших компаній на групових сесіях;
  • зможете перейняти досвід передових компаній у досягненні амбітних кліматичних цілей;
  • створите додаткову цінність для інвесторів, акціонерів та працівників вашої компанії.

Програма складається з трьох модулів:

  • Основи. Учасники здобувають базові знання від основ моніторингу парникових газів для компаній до концепції «чистого нуля».
  • Бізнес-кейс. Учасники дізнаються, як просувати амбітні плани у сфері зміни клімату всередині організації, а також як забезпечити внутрішню підтримку та залучення керівництва та правління компанії до кліматичних заходів.
  • Реалізація. Учасники вчаться застосовувати різні стратегії та ініціативи щодо скорочення викидів, які допоможуть компанії реалізувати амбітні кліматичні цілі.

ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЯ на Climate Ambition Accelerator до 13 травня! Для українських компаній участь у програмі цьогоріч безкоштовна.

Навчання на програмі розпочинається в травні 2022 року і триватиме до листопада 2022 року. Упродовж програми компанії братимуть участь у сесіях самонавчання на вимогу, онлайн-семінарах, навчанні формату «peer-to-peer», а також сесіях із глобальними тематичними дослідженнями щодо кліматичних заходів. 

До участі в програмі мають бути залучені двоє представників компанії. Один із них буде відвідувати семінари та проходити онлайн-сесії. Його колега відповідатиме за облік, управління і звітність щодо викиду парникових газів компанії. Крім того, окремий представник керівництва компанії має надавати підтримку реалізації ініціатив колег та за потреби брати участь у високорівневих заходах, пов’язаних із кліматичними амбіціями. Цю роль може виконувати, зокрема, генеральний директор компанії.

Навчання буде відбувати переважно англійською мовою.

Участь у Climate Ambition Accelerator можуть узяти лише компанії-учасниці Глобального договору ООН. Якщо ви хочете приєднатися до програми, але ще не є учасником Мережі, вам необхідно спершу долучитися до Глобального договору ООН. Для цього пишіть [email protected].


Climate Ambition Accelerator ґрунтується на роботі Глобального договору ООН щодо розробки та просування ініціативи науково обґрунтованих цільових показників (Science Based Targets initiative), її нового стандарту «чистого нуля» та кампаній Business Ambition for 1.5°C та Race to Zero. Крім того, ця програма доповнює такі ініціативи Глобального договору ООН щодо екологічної сталості, як Sustainable Ocean Business Action Platform та Water Resilience Coalition.

Що таке Science Based Targets initiative (SBTi)?

Ініціатива науково обґрунтованих цільових показників була заснована CDP, Глобальним договором ООН, Інститутом світових ресурсів (WRI) та Всесвітнім фондом природи (WWF) 2021 року. Заклик до дії щодо науково-обґрунтованих показників є одним із зобов’язань міжнародної коаліції «We Mean Business». Ініціатива науково обґрунтованих цільових показників встановлює цілі скорочення викидів парникових газів відповідно до наук про клімат, надає технічну допомогу та експертні ресурси бізнесам та об’єднує команду експертів, щоби забезпечити компаніям незалежну кліматичну експертизу. Центральне місце в Science Based Targets посідає ініціатива 1,5° Паризької угоди, метою якої є досягнення чистого нульового рівня викидів не пізніше 2050 року. SBTi показує компаніям, на скільки і як швидко необхідно зменшити свої викиди вуглецевих газів, щоби запобігти невідворотнім змінам клімату.

Якщо маєте додаткові питання, напишіть координаторці програми Climate Ambition Accelerator Ользі Євстігнєєвій: .

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter