ГД ООН в Україні та ДТЕК відправили на Миколаївщину інноваційні системи очищення води

02.06.2022

READ IN ENGLISH

Завдяки спільним зусиллям Глобального договору ООН в Україні та Групи ДТЕК в Україну прибули інноваційні мобільні системи очищення води, які надала в якості гуманітарної допомоги компанія AFTA Group. Мобільні системи очищення води Pullman Electric Water Tricycle здатні в умовах дефіциту води фільтрувати забруднену воду та забезпечувати регіони без водопостачання питною водою.

Аналогічні системи активно використовують у регіонах, де сталися стихійні лиха й було порушено водопостачання. Зокрема, на Миколаївщині внаслідок бойових дій було пошкоджено водогін, який постачає до Миколаєва воду, а доступу до місця аварії наразі немає. Завдяки мобільній системі Pullman Electric Water Tricycle вдасться компенсувати перебої з питною водою в цьому регіоні.

«Російська армія цілеспрямовано нищить критичну інфраструктуру українських міст, щоби зламати наш народ і психологічно, і фізично. Через злочинні дії росіян мільйони українців сьогодні не мають доступу до чистої питної води. Це не лише відкидає нас назад у реалізації 6 Цілі сталого розвитку, але і призводить до гуманітарної катастрофи в цілих регіонах. У час війни ми як ніколи цінуємо партнерство — і з українським бізнесом, і з компаніями з іншої точки земної кулі, які разом докладають зусилля, щоби дати українцям таку здавалося б просту, але життєво необхідну можливість — пити чисту воду», — зазначає Тетяна Сахарук, генеральна директорка ГД ООН в Україні.

Ця поставка гуманітарної допомоги від AFTA Group та завдяки Глобальному договору ООН в Україні стала ще одним прикладом міжнародної підтримки, яку надають приватні компанії в співпраці з українських бізнесом. Нагадаємо, раніше Група ДТЕК та Schneider Electric розгорнули широку програму із надання допомоги приватним і державним енергетичним компаніям щодо електропостачання в Україні.

.

 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter