Глобальний договір ООН в Україні оголосив запуск про Ukraine Energy Initiative

20.06.2023

Це українська енергетична ініціатива, яка об’єднає партнерів у створенні широкої галузевої коаліції, завдання якої — прискорити відновлення енергетичного сектора України. Ця ініціатива є частиною нової цифрової платформи для об’єднання бізнесу Великобританії та України. Міжнародні партнери працюватимуть від сьогодні до URC24 у Німеччині, щоб започаткувати нові ініціативи «бізнес для бізнесу» для побудови та розвитку партнерства закордонного приватного сектора з Україною. 

«Енергетичний сектор стане двигуном відновлення української економіки та модернізації країни. Він зазнав великих руйнувань унаслідок війни Росії. Його відновлення потребує інтенсивних і негайних кроків та інвестицій. Всебічна співпраця місцевих та міжнародних галузевих стейкголдерів може значно пришвидшити успішне його відновлення», — зазначила Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.

Відновлення зруйнованої війною енергетичної інфраструктури України вимагатиме серйозних міжнародних зусиль. За оцінками Світового банку, для короткострокової реконструкції знадобиться $5,7 млрд, а для повного відновлення до 2033 року — до $47 млрд.

Місія та бачення української енергетичної ініціативи полягають у консолідації міжнародних зусиль, які сприятимуть успішному відновленню українського енергетичного сектора та побудові зеленої та сучасної української енергетичної системи, яка буде надійним партнером у забезпеченні постачань до ЄС. Сьогодні до ініціативи вже долучаються міжнародні та українські компанії. Серед них: Нафтогаз, Укренерго, Група ДТЕК.

Ukraine Energy Initiative запрошує всіх охочих приєднатися до створення широкої галузевої коаліції, завдання якої — прискорити відновлення енергетичного сектора України. 

Більш докладно про ініціативу шукайте на сайті: https://ukraineenergyinitiative.com

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter