Завершився відбір учасників на проєкт 480 000 євро для 12 МСП із високим експортним та інноваційним потенціалом

05.08.2024

У травні 2024 року стартував набір на програму для 12 малих та середніх підприємств із високим експортним та інноваційним потенціалом, які можуть отримати грантову та консультаційну підтримку від EU4Business

Заявки приймали від МСП, які працюють у секторах переробної промисловості (харчова, легка промисловість, машинобудування, будівництво, виготовлення меблів тощо), креативної індустрії (мода, дизайн тощо), а також інших галузей з експортним та інноваційним потенціалом.


Ми отримали 190 заявок від українських компаній, які попри все прагнуть розвивати власну справу та масштабувати українське підприємництво. Серед них на підставі експертного оцінювання та онлайн-інтерв’ювання було обрано 12 бізнесів для участі в проєкті: 

 


Logic Power виробляє системи резервного живлення та джерела альтернативної енергії в Україні. З 2006 року продукція LogicPower допомагає українцям підтримувати стабільне електроживлення побутової та виробничої техніки.

 

Компанія Ecofactor виробляє зарядні пристрої та SaaS-платформи для керування мережею, а також є однією з найбільших мереж зарядних станцій в Україні.

 

Prana розробляє та виготовляє сучасні системи вентиляції з рекуперацією тепла. Компанія має дистриб’юторів у понад 40 країнах світу , в тому числі у багатьох країнах ЄС.

 

HutJet має власне виробництво інноваційних будинків за технологією prefabricated. Перевагою таких будинків є якість та швидкість виготовлення, енергоефективність, автоматизоване виробництво, а також можливість необмеженої релокації готових будинків.

 

Компанія Inox Metal вже більше 10 років займається проєктуванням, виробництвом та монтажем конструкцій з нержавіючої та конструкційної сталі, скла та алюмінію. Виготовляє перила, сходи, поручні, пандуси. 

 

Wanted Vegan – бренд рослинних альтернатив, який випускає такі інноваційні продукти, як рослинний лосось, котлета по-київськи, бургер та інші. З проєктом Wanted Vegan підприємство планує виходити на німецький ринок у сегменті HoReCa.

 

Компанія виробляє меблі для спорту та розвитку дітей, дитячі ліжка та інші товари з деревини. Повний цикл виробництва зосереджений в Україні з подальшим відвантаженням продукції на міжнародні ринки. GOODEVAS вірить у створення середовища, яке сприяє як фізичному, так і психологічному розвитку дітей.

 

Компанія INSORTEX виробляє обладнання для сортування та перероблення плодово-ягідних культур. Серед інших напрямів компанії можна виокремити виготовлення обладнання для перероблення овочів, горіхів, зерна, м’ясо-молочної продукції.

 

Компанія є виробником ковшів норійних для оброблення, транспортування та зберігання сипучої продукції. STIF Eastern Europe розробляє технологічне рішення зі збільшення продуктивності та ефективності оброблення сипучої продукції для підприємств аграрної, харчової, хімічної, фармацевтичної, деревообробної галузі та перевантажувальних комплексів – морських та «сухих» портів.

 

Forto Design — виробник дизайнерських дерев’яних меблів: крісел, стільниць, табуретів та столів. Компанія має повний цикл перероблення деревини: від закупівлі сертифікованої сировини до випуску готового виробу. Підприємство експортує меблі власної торгової марки, а також створює замовлення за індивідуальними кресленнями.

 

GALEN-1 з 2000 року працює в галузі деревообробки, виробляє кухонні дошки, дерев’яні меблеві щити та розпалювачі вогню. Метою компанії є здійснення максимально глибокої перероблення сировини та створення значної доданої вартості для української економіки.

 

Компанія спеціалізується на виробництві наборів для творчого дозвілля: картини за номерами, алмазні мозаїки, фарби та художні полотна. Продукція Ideyka має багато поціновувачів в Україні і поступово набуває прихильності в країнах Європи.

 

Кожен з 12 бізнесів отримає до 40 000 євро грантової підтримки, консультації від експертів та інші активності, які допоможуть подолати бар’єри на шляху до розвитку експорту та інновацій.


Довідкова інформація:

12 грантів до 40 000 євро кожен надаються у межах програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яка спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ Ukraine) GmbH.

Партнер з виконання –  Громадська спілка «Мережа Глобального договору в Україні».

Зміст матеріалу є виключною відповідальністю ГС «Мережа ГД в Україні» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу та уряду Німеччини.

#eu4business #StandForUkraine #gizSME

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter