Завершилась третя хвиля SEED 3.0

01.10.2024

19 вересня відбулась фінальна подія проєкту SEED 3.0, ініційованого Глобальним договором ООН в Україні за підтримки PepsiCo Ukraine та PepsiCo Foundation. Цей масштабний освітній проєкт спрямований на розвиток українських мікро- та малих підприємств в аграрному секторі та суміжних галузях.


Понад 200 учасників SEED 3.0 пройшли навчання з проєктного менеджменту, маркетингу,  бізнес-планування, фінансів. У фінал потрапили 24 учасники, які презентували свої проєкти під час фінальної події. Серед них журі обрали 14 переможців:



 

Фінальну подію відкрила Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні:

«Фіналісти SEED 3.0, ви — справжні лідери та натхнення! У цей непростий час ви продемонстрували неймовірну стійкість та відданість своїй справі. Ваша готовність навчатися, працювати та розвиватися, незважаючи на виклики, заслуговує на найглибшу повагу. Пам’ятайте, ви — рушійна сила української економіки. Не зупиняйтесь на досягнутому, адже ваш внесок безцінний!»


Представниця партнера проєкту, провідна фахівчиня відділу закупівель Агро PepsiCo Україна Ольга Жужуян підкреслила:


«Кожен із фіналістів та учасників проєкту SEED — це частина нашої спільноти успішних людей. Нехай цей проєкт стане для вас стартовим майданчиком для нових ідей та рішень. Пам’ятайте, що перемога — це не лише приз, а й досвід, який ви здобули в межах освітньої програми. І ми віримо, що набуті знання та партнерства стануть фундаментом для ваших майбутніх звершень»


Захід відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль, підтримавши фіналістів проєкту:

«Підприємництво — це про сміливість, ризик і віру у свої сили. Українські підприємці, великі чи малі, рухають нашу країну вперед: кожен крок, кожен реалізований проєкт — це інвестиція в розвиток нашої держави. Вірте у свої ідеї, адже це найважливіший інструмент для досягнення успіху. Саме малий бізнес є рушійною силою економіки та гарантом соціальної стабільності. Україні потрібні новаторські ідеї, які змінять наше життя на краще, і я впевнений, що ваші проєкти мають потенціал стати світовими лідерами в аграрній галузі»

Спеціальна гостя події, шеф-редакторка Факти ICTV, амбасадорка екологічного напряму ГД ООН в Україні Олена Фроляк висловила захоплення рівнем підготовки фіналістів:

«Мене вражає, скільки креативних та амбітних людей об’єдналися в цьому проєкті. Це свідчить про те, що Україна — це країна можливостей, де кожен може зробити свій внесок у її розвиток. Хочу щиро подякувати кожному з вас за участь у цьому важливому проєкті. Незалежно від результатів, ви вже переможці, адже здобули нові знання, розширили коло знайомств та отримали безцінний досвід. Я бачу, як ви, попри всі труднощі війни, прагнете досягти успіху та будувати краще майбутнє для нашої країни. Ваша відданість та наполегливість — це справжнє натхнення, а ваші агробізнеси — це інвестиція в майбутнє нашої країни»

Компанія МХП уже третій рік підтримує проєкт SEED. Директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз відзначив:

«Уже третій рік поспіль ми в компанії МХП пишаємося тим, що переможці даного проєкту стають нашими не тільки партнерами в соціальному секторі, але й бізнес-партнерами. Більше того, поповнюють лінійку продуктів торгових мереж МХП. Ми віримо, що й цьогорічні учасники мають великий потенціал для розвитку: неодмінно сформують бізнес екосистеми в локальних громадах, вийдуть на національний рівень, а можливо й реалізують експортний потенціал в перспективі на користь економіки України» 


Також Павло Мороз наголосив на важливості створення нових можливостей для ветеранів та ветеранок: «У межах програми «МХП Поруч» у пріоритеті – підтримка ветеранських бізнесів, тих, хто повернувся з війни і віднаходить нові сенси в створенні власної справи, — це наш обов’язок і наша черга підставити плече тим, хто захищає наші життя на полях бою».

Сингента Україна також є постійним партнером проєкту SEED. Цьогоріч на фінальній події фіналістів підтримав директор відділу маркетингу бізнесу ЗЗР Сингента Україна Костянтин Іванюк:


«Інвестуючи в українські агробізнеси, ми інвестуємо в майбутнє нашої країни. Цей проєкт — це не просто фінансова підтримка, а й наша віра в потенціал українських аграріїв. Ми віримо, що фінансування та освітня складова в межах SEED 3.0 — це чудовий капітал, який обовʼязково знадобиться кожному учаснику в розвитку власної справи»

Також до фінальної події SEED 3.0 долучився амбасадор економічного напряму діяльності ГД ООН в Україні, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» й генеральний директор «ІМК» Алекс Ліссітса, підкресливши:


«Виграли сьогодні всі: як учасники, так і організатори, і спонсори, адже всі разом ми працюємо задля спільної великої перемоги. Реалізуючи такі проєкти як SEED ми творимо нову екосистему малого підприємництва та спільноту потужних бізнесів. Я впевнений у тому, що створення цієї екосистеми є надзвичайно важливим саме зараз»

Ми вдячні всім учасникам та учасницям проєкту за їхній внесок у розвиток української агросфери!


SEED — це освітній проєкт від Глобального договору ООН в Україні, який реалізується за підтримки компанії PepsiCo Ukraine та фінансування PepsiCo Foundation. 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter