За підтримки ЄС та уряду Німеччини відбулася презентація грантової програми 480 000 євро для 12 МСП із високим експортним та інноваційним потенціалом

20.06.2024

14 червня відбулася онлайн-презентація грантової програми для українських бізнесів, які створюють продукти або послуги з фокусом на експорт та/або інновації. 

В межах проєкту 12 малих та середніх підприємств можуть отримати до 40 000 євро та консультаційну підтримку від експертів, яка допоможе подолати бар’єри на шляху до розвитку експорту та інновацій.

Докладно про умови участі на сайті проєкту.


 
Відкрила подію Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні:


Український бізнес демонструє дива стійкості та відданості, проте життя у тривалій війні виснажує українську економіку. Малі та середні підприємства, які складають найбільшу частку всіх бізнесів, залишаються найбільш вразливими до постійних змін та викликів, тому як ніколи потребують підтримки. Саме тому наша команда реалізовує цей проєкт у межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП. Ми вдячні світові за підтримку, але відповідальність за успіх лежить на наших плечах. Важливо показати світовій спільноті, що українські бізнеси готові працювати над інноваціями, розвивати експорт і зміцнювати економіку.

Із вітальними словами виступили Генрік Вітфельдт, Керівник операційної секції – Державні фінанси, підтримка бізнесу та соціальна політика, представництво ЄС в Україні, Надія Бігун, заступниця міністра економіки України та Хаген Еттнер, директор програми EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП.

Запрошені спікери висловили свою підтримку українським підприємцям, які навіть під час війни долають виклики та стають на шлях розвитку:

  • Генрік Вітфельдт, Керівник операційної секції – Державні фінанси, підтримка бізнесу та соціальна політика, Представництво ЄС в Україні.

Із початком повномасштабного російського вторгнення програма EU4Business надала майже 8 мільйонів євро для підтримки МСП в Україні, бо ми розуміємо, що в ці важкі часи компанії як ніколи потребують підтримки у зростанні та впровадженні інновацій. Цією грантовою програмою ми хочемо допомогти українським бізнесам подолати наслідки війни, забезпечити доступ до фінансування, допомогти із пошуком нових ринків та покращити бізнес-середовище України.

 

  • Надія Бігун заступниця міністра економіки України.

Я рада бачити, як наша країна і бізнес розкривають свій потенціал. Завдяки таким проєктам українські компанії отримують шанс розвиватися і зростати, що є надзвичайно важливим. Зовнішнє фінансування – чи то грантове, чи кредитне –  дозволяє пришвидшити розвиток бізнесу в кілька разів. Ми повинні навчитися використовувати зовнішні ресурси для розвитку, а для цього важливо бути зрозумілими для іноземного ринку, мати фінансову звітність і відповідати вимогам законодавства.

  • Хаген Еттнер директор програми EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП.

 

Філософія проєкту полягає в тому, що він не лише допомагає українському бізнесу, а також є прикладом для клієнтів з Європи, які побачать, що працювати з українськими партнерами вигідно та важливо. Ми сподіваємося створити конкретні приклади, щоб продемонструвати потенціал України і таким чином сприяти зміцненню ланцюгів доданої вартості між Україною та Європою».

 

Під час презентації програми гості дізналися більше про цілі, умови участі та етапи реалізації проєкту 480 000 євро для 12 МСП.

Оксана Кавтиш, керівниця проєкту, розповіла, що взяти участь у грантовій програмі можуть малі та середні українські бізнеси, які працюють у секторах переробної промисловості (харчова, легка промисловість, машинобудування, будівництво, виготовлення меблів тощо), креативної індустрії (мода, дизайн тощо), а також інших галузей з експортним та інноваційним потенціалом.

В межах проєкту 12 відібраних учасників отримають грант у розмірі до 40 000 євро кожен, а також групові та індивідуальні консультації від експертів, нетворкінг-сесії та інші активності, які допоможуть виявити та усунути процеси, що «блокують» бізнес на шляху до експорту та інноваційного розвитку. Подати заявку можна до 25 червня 2024 року о 23:59 на сайті проєкту.

Переглянути відповіді на часті питання щодо участі у проєкті можна за цим посиланням.


Довідкова інформація:
12 грантів до 40 000 євро кожен надаються у межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яка спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

Партнер з виконання –  Громадська спілка «Мережа Глобального договору в Україні».

#eu4business #StandForUkraine #gizSME

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter