«Сингента» в Україні приєднується до Глобального договору ООН

12.05.2023

З березня 2023 року агротехнологічна компанія «Сингента» в Україні стала учасницею Глобального договору ООН. Компанія зобов’язалась дотримуватися Десяти принципів Глобального договору ООН за чотирма напрямами: захист прав людини, трудові відносини, охорона довкілля та боротьба з корупцією.

«Сингента» – це світовий лідер агробізнесу, який виробляє високоякісні засоби захисту рослин та насіння польових та овочевих культур, забезпечуючи фермерів інноваційними рішеннями задля підвищення і покращення якості врожаїв, водночас долаючи виклики, пов’язані із зміною клімату, збереженням біорізноманіття та родючості ґрунтів у сталий спосіб.

Глобально компанія Syngenta розпочала свою діяльність у 2000 році, але вона заснована на давній, 250-річній виробничій традиції. На сьогодні більше 30 тис. співробітників працюють у понад 90 країнах світу, зокрема в Україні команда складається із понад 700 співробітників у різних регіонах. Центральний офіс українського підрозділу знаходиться у Києві.

За 22 роки діяльності в Україні компанія збудувала згуртовану та надійну команду експертів в галузі сільського господарства, міцне партнерство з науковими установами та урядовими і неурядовими організаціями, продовжуючи інвестувати в розвиток інфраструктури бізнесу, зокрема у потужність науково-дослідницької діяльності, аби якісно і швидко задовольняти потреби клієнтів, надавати доступ до інновацій і проривних технологій локально.

«Сингента» відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки України та світу, особливо зараз, у важкий воєнний час. Для цього «Сингента» активно взаємодіє з усіма стейкхолдерами, створюючи цінність та сприяючи добробуту кожного з них – фермера, працівника, постачальника, партнера, громади, в якій присутня, держави та суспільства в цілому.

За час війни загальна сума благодійних коштів від українського підрозділу та глобальної організації склала понад 143 500 000 млн. грн і була перерахована як локальним благодійним фондам і центрам в Україні, так і міжнародним організаціям, які опікуються питанням цивільної безпеки, медичною та гуманітарною допомогою постраждалим від війни, захисникам.

Компанія гарантувала збереженням робочих місць, повної заробітної плати співробітників, додатково надала фінансову підтримку та переміщення людей до безпечніших місць в Україні та за її межами. Компанія також взяла зобов’язання забезпечити підтримку виробників, які опинилися в складних умовах внаслідок війни в Україні, інвестувати в логістичну інфраструктуру для розширення експортних шляхів щодо реалізації сільськогосподарської продукції шляхом підписання влітку 2022 року Меморандуму про взаєморозуміння між ТОВ «Сингента» та Міністерством аграрної політики та продовольства України на 400 млн. доларів США.

Олександр Кравчук, генеральний директор компанії «Сингента» в Україні, зазначає:

«Наші цілі і прагнення як відповідального бізнесу та сумлінного члена суспільства передбачають тісний зв’язок із Цілями сталого розвитку ООН та 10 Принципами Глобального договору ООН – їхнього дотримання на кожному етапі нашої діяльності. Ми сподіваємося, що це партнерство сприятиме ефективній взаємодії всіх сторін на суспільно-політичному, законодавчому, освітньому і економічному рівнях».

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter