Львівський IT Кластер приєднується до Глобального договору ООН

22.11.2023

У жовтні 2023 року Львівський IT Кластер став членом Глобального договору ООН, найбільшої у світі асоціації відповідальних бізнесів. Спільнота зобов’язалась дотримуватися Десяти принципів Глобального договору ООН за чотирма напрямами: права людини, трудові відносини, охорона довкілля та боротьба з корупцією.

Львівський IT Кластер — найбільша техасоціація України, яка обʼєднує більш ніж 300 компаній і стартапів та понад 90 000 спеціалістів. Кластер працює над розвитком технологічної галузі в регіоні та країні разом із представниками влади та освіти. Більш ніж 11 років спільнота розвиває проєкти, спрямовані на соціально важливі галузі для ІТ-індустрії, такі як освіта, право, інфраструктура, промоція.

Зараз у Львівському IT Кластері працює 60 висококваліфікованих спеціалістів. Головне представництво спільноти знаходиться у Львові. Минулоріч Кластер відкрив Офіс взаємодії в Києві. Його мета — підсилити та покращити взаємодію техгалузі з владою різних рівнів.

У березні 2022 року, у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії, Львівський ІТ Кластер започаткував ініціативу Victory Projects. Це низка проєктів, спрямованих на підтримку бізнесу, військової, критичної та цивільної інфраструктури, а також зміцнення безпеки регіону. За цей час спільнота Львівського ІТ Кластера спрямувала на проєкти перемоги понад 90,5 мільйонів гривень, що еквівалентне майже 2,7 мільйонам доларів.

Ключовими напрямами сталого розвитку, якими опікується Львівський IT Кластер в Україні, є забезпечення якісної освіти, розвиток міст та громад, впровадження інновацій та посилення партнерств.

«Ми пишаємося можливістю доєднатися до Глобального договору ООН. Це значущий крок у нашій місії — розвитку IT-індустрії, створення необхідних умов для сталого ведення бізнесу, розвитку якісної освіти та трансформації Львова та України. Спільно з партнерами, компаніями-учасницями та стейкхолдерами ми продовжуємо працювати над створенням кращого, більш інноваційного майбутнього для всіх», — зауважує СЕО Львівського IT Кластера Степан Веселовський.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter