10 березня Україна доєднається до всесвітнього заходу Ring the Bell for Gender Equality.

10.02.2021

Рівно за місяць, 10 березня, Україна доєднається до всесвітнього заходу Ring the Bell for Gender Equality. Ця подія присвячена розвитку економічної спроможності жінок і покликана підвищити обізнаність про Принципи розширення прав і можливостей жінок (Women Empowerment Principles – WEPs). Заходи пройдуть у кількох містах України та одночасно в 60 країнах світу. Спеціальна тема цього року – «Жіноче лідерство».

Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук переконана:

«Жіноче лідерство – це не про розвиток окремо взятої жінки чи навіть жіноцтва загалом. Це про успіх та стабільність суспільства, в якому вони живуть. Адже ті країни, де жінки беруть участь у формуванні економічної та соціальної політики, є більш стабільними та успішними. Ми раді бути тим майданчиком для жінок-лідерок в Україні, де вони можуть об’єднатися, поділитися своїм досвідом та надихнутися досягненнями інших».

Голова офісу UN Women в Україні Еріка Квапілова зазначає:

«ООН Жінки закликає до збільшення кількості жінок на керівних посадах, розширення інклюзивних робочих місць та ринків збуту, а також до розвитку рівноправного суспільства. Ми заохочуємо бізнес розвивати лідерство жінок, стимулювати їх участь у цифровій економіці та просувати принципи гендерної рівності у своїх організаціях».

Ініціаторами заходу є United Nations Global Compact спільно з ООН Жінки, Жінки в Біржових інвестиційних фондах, Світовою федерацією бірж, Міжнародною фінансовою корпорацією та Ініціативою стійких фондових бірж, за підтримки та у співпраці з проєктом «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», який фінансується урядом Канади та впроваджується міжнародною організацією Пакт.

Деталі про захід та можливість реєстрації – трохи згодом, стежте за нашими новинами.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter