15 компаній підписали Меморандум про спільні дії з антикорупції в Україні

14.12.2022

Уже другий рік поспіль ГД ООН в Україні запрошує бізнеси, громадські організації, державні установи та всі зацікавлені організації засвідчити вірність принципам доброчесності, підписавши Меморандум про спільні дії з антикорупції в Україні. Так, під час цьогорічного Антикорупційного тижня 15 українських компаній долучилися до ініціативи.

Меморандум підписали такі компанії: Sandoz, Arzinger, Vodafone Україна, TOLK Group (ТОВ Августа, ТОВ Закарпаттяенергозбут, ТОВ ВЕЗ), Sayenko Kharenko, Senate agency, Uklon, ДП «Медичні закупівлі України», Asters, «Дарницький вагоноремонтний Завод» акціонерного товариства «Українська залізниця»», ТОВ «Манівео швидка фінансова допомога» та AEQUO Law Firm.

Під час підпису Меморандуму Ольга Устинова, генеральна директорка Vodafone Україна, наголосила:

«Для відбудови України нам потрібні кошти, і ми не зможемо їх отримати, якщо не будемо працювати відповідно до міжнародних комплаєнс-процедур. Наша компанія пройшла велику кількість комплаєнс-аудитів, чим довела свою доброчесність. Я вірю, що прибрати корупційні ризики з багатьох процесів допоможе діджиталізація. І ми в Vodafone сприяємо її розвитку, забезпечуючи людей телекомунікаціями».

 

Від імені групи TOLK підпис під документом поставила Ірина Береснєва, керівниця компанії Августа. Вона зазначила:

«Ми повинні раз і назавжди усвідомити, що корупції в нашому житті не повинно бути ніколи й у жодному вигляді. Українці сьогодні по-справжньому зрозуміли, що таке темрява. Але в цій темряві є світло. Це наша молодь. Вона — проактивна, не терпить корупції і вже представляє Україну світу як свідому європейську націю».

Дмитро Дубровський, співзасновник компанії Uklon, наголосив:

«Для нашої країни дуже важливо зараз рухатися в сторону таких антикорупційних заходів. Для Uklon — це частина нашої місії. Коли ти прозорий, ти можеш залучати інвестиції, для тебе відчинені всі двері. Я думаю, що майданчик у вигляді Глобального Договору допоможе нам і далі розвиватися в цьому напряму».

Ми раді усвідомлювати, що профільні громадські організації, державні установи, бізнес-компанії та інші організації в Україні сьогодні готові працювати над запобіганням і подоланням корупції разом із нами. Впевнені, що об’єднавши наші зусилля, ми можемо змінити ситуацію в країні на краще!

 

 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter