Алекс Ліссітса став амбасадором економічного напряму діяльності ГД ООН в Україні

07.06.2021

Сьогодні, 7 червня, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» і генеральний директор «ІМК» Алекс Ліссітса підписав з генеральною директоркою Мережі Глобального договору ООН в Україні Тетяною Сахарук Меморандум про співпрацю, ставши амбасадором економічного напряму діяльності організації.

ГД ООН в Україні та генеральний директор «ІМК» об’єднають зусилля для вирішення основних економічних викликів у створенні сприятливого середовища для розвитку прозорого бізнесу в Україні та залучення закордонних інвестицій.

 «Ми в «ІМК» та асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» переконані, що сталий розвиток має бути економічно вигідним для тих бізнесів, які впроваджують його у свою операційну діяльність. Разом з ГД ООН в Україні ми будемо працювати над тим, щоби довести бізнесу та державі економічні переваги від сталого розвитку та спонукати все більше людей бути залученими в діяльність, яка сприяє досягненню Цілей сталого розвитку!», —  розповів Алекс Ліссітса.

«Концепція сталого розвитку з’явилася в результаті об’єднання трьох основних складових: соціальної, екологічної та економічної. Тож ми працюємо над тим, щоб системно розвивати в нашій організації кожну з них.  Економічний напрям потребує особливого планування та постійного розвитку. І ми переконані, що, об’єднавши зусилля з Алексом Ліссітсою, який є експертом у сфері економіки, ми зможемо ефективно працювати над ініціативами,  необхідними для досягнення Цілей сталого розвитку», зазначила генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук.

Алекс Ліссітса — провідний фахівець аграрного та харчового секторів економіки, Ph.D. У 2007 році заснував і очолив асоціацію «Український клуб аграрного бізнесу», а з 2013 року обіймає посаду генерального директора «ІМК». Крім того, Алекс є головою правління Українського центру європейської політики, а з 2017 року — головою Ради з питань аграрної освіти при МОН України. З 2019 року Ліссітса є засновником програми підготовки фахівців широкого профілю «Агрокебети». Має звання найкращого топ-менеджера аграрної галузі, за версією журналу Landlord та є переможцем у номінації «Ментор року» 2020 премії Агро Champions.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter