Business and Human Rights Accelerator запущено!

14.02.2024

13 лютого стартував Business and Human Rights Accelerator, програма для бізнесів, яка допомагає виявити ризики і впровадити системний підхід до дотримання прав людини у компанії відповідно до міжнародних норм.

⚡️ 17 українських бізнесів розпочали навчання на акселераторі, серед яких: UKRSIBBANK, Shell Mobility Ukraine, Укренерго, Метінвест, PRAVEX BANK, Octava Capital, SoftServe, Elementum Energy Ukraine, Епіцентр К, N-iX Delivery, Zezman Group, KPMG Ukraine, медіагрупа Starlight Media, ДТЕК , Everlegal, Force Group, Аврора Мультимаркет.

Під час першої зустрічі у Києві учасників акселератора привітала Тетяна Сахарук, генеральна директорка ГД ООН в Україні:

Понад 668 компаній з 45 країн світу, які підписали Ukraine Business Compact, запевнили, що будуть розглядати Україну як свого потенційного партнера. А це означає, що українські бізнеси мають відповідати стандартам ESG і вже сьогодні працювати у цьому напрямку.

Олена Митник, спеціалістка з бізнесу та прав людини UNDP в Україні, також привітала учасників акселератора з початком навчання і провела лекцію про досвід роботи міжнародних компаній у напрямку дотримання прав людини, а також розповіла про розвиток цієї сфери в українському просторі.

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку. Дуже цінно, що українські компанії готові впроваджувати стандарти для ведення відповідального бізнесу, незважаючи на зовнішні чинники.

У контексті досвіду українських компаній Олена розповіла про виклики, із якими найчастіше стикаються на ринку праці. Це, зокрема, умови і графік роботи, грошова винагорода, а також питання оплати праці жінок і чоловіків.

Також Олена зазначила, що найбільшу обізнаність у сфері дотримання прав людини мають бізнеси, які є підрозділами міжнародних компаній, або ж ті, що працюють на міжнародному ринку*

*Згідно із дослідженням UNDP за 2021 рік.


 

Змінювати систему, яка вибудовувалась десятиріччями, важко. Але ми маємо повірити у себе і запевнити інших у необхідності цих трансформацій. Ми не маємо права не працювати над покращенням бізнес-середовища, не створювати нові стандарти, не вибудовувати культуру підтримки ветеранів.
Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter