Добровільний національний огляд та внесок бізнесу у досягнення ЦСР Україною

15.07.2020

Прес-реліз

 Чого досягла Україна у сфері реалізації Цілей сталого розвитку за 5 років?

Добровільний національний огляд щодо Цілей сталого розвитку в Україні та огляд практики приватного сектору від Глобального договору ООН в Україні

 15 липня 2020 року Україна вперше представить перед світовою спільнотою Добровільний  національний  огляд щодо прогресу у досягненні Цілей сталого розвитку.  Глобальний договір ООН в Україні  підготував огляд щодо прогресу бізнесу в Україні у досягненні Цілей сталого розвитку.

Залишилося менше 4000 днів до закінчення терміну дії Цілей сталого розвитку 2030 р., коли світова спільнота повинна виконати всі поставлені завдання та зробити світ кращим.

Добровільний національний огляд щодо прогресу у досягненні Цілей сталого розвитку – це звіт, який представляють країни-учасниці ООН з періодичністю у 3-5 років на Політичному форумі високого рівня зі сталого розвитку ООН, щоб оцінювати прогрес у досягненні Цілей. Раніше про свої здобутки вже звітували  Данія, Японія, Швеція, Фінляндія та інші країни. Цьогорічна тема Форуму – “Прискорені дії та шляхи трансформації: реалізація десятиріччя дій та досягнення в інтересах сталого розвитку” (рішення ГА 74/508). У 2020 р. презентують свої огляди Україна і ще 46 країн.

Перший добровільний національний огляд України був сформований на основі даних Державної служби статистики і містить всебічну інформацію щодо досягнень та викликів України на шляху до подолання голоду і бідності, забезпечення рівності всіх груп населення, вільного доступу до якісної медичної допомоги та освіти, збереження природних ресурсів та інших показників глобальної трансформації світу.

Документ підготовлений Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за участю інших державних та недержавних організацій, серед яких Глобальний договір ООН в Україні.

Підсумок цієї глобальної дослідницької роботи 15 липня 2020 р. презентує Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Вже другий рік поспіль мережі Глобального договору ООН в різних країнах світу складають добровільний огляд щодо прогресу бізнесу у досягненні Цілей сталого розвитку (ЦСР) на національному рівні. Глобальний договір ООН в Україні підготував огляд практик приватного сектору. Зокрема представлені  кейси українських компаній, які поставили собі за мету працювати у відповідності до ЦСР і зробили їх частиною своїх бізнес-стратегій.

Голова правління Глобального Договору ООН в Україні Тетяна Сахарук зазначила, що підприємства в Україні все частіше обирають довгострокову сталу стратегію розвитку і намагаються задовольнити інтереси не лише власників бізнесу, а й всіх інших зацікавлених сторін: споживачів, працівників та суспільства.

“Наш огляд – це надихаючі історії компаній, що зробили крок назустріч змінам заради благополуччя мільйонів людей. В Україні працює безліч талановитих підприємців, які  розвивають соціально відповідальний бізнес вже зараз. У час глобального локдауну нам усім не завадять гарні новини і наш Національний огляд прогресу українського бізнесу – це гучний заклик до спільної праці”, – підкреслила Тетяна Сахарук.

Вона додала, що в Україні є реальні приклади того, як можна успішно вбудовувати принципи сталого розвитку у роботу компанії на стратегічному рівні, в операційну діяльність, комунікації зі стейкхолдерами та звітність. Окрема частина Огляду присвячена ролі бізнесу у боротьбі з COVID-19 в Україні.

Добровільний огляд щодо прогресу бізнесу в Україні у досягненні Цілей сталого розвитку доступний за посиланням.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter