ГД ООН запускає Target Gender Equality

18.02.2020

Глобальний договір ООН запускає Target Gender Equality  – нову програму для мобілізації та підтримки компаній у встановленні та досягненні амбітних корпоративних цілей щодо лідерства жінок у бізнесі.

Залучаючи учасників глобального договору з усього світу, Target Gender Equality спрямовує дії бізнесу на підтримку Цілі сталого розвитку № 5 (ґендерна рівність), що засвідчує повну участь жінок та їх рівні можливості в управлінні, включаючи економічне життя, до 2030 року.

Програма ґрунтується на роботі UN Global Compact’s з UN Women щодо просування Women’s Empowerment Principles, допомагаючи компаніям-учасницям встановлювати конкретні цілі та вживати заходи для просування жіночого лідерства в своїх організаціях, починаючи з рівнів Ради правління та виконавчого управління, де жінки досі недостатньо представлені. У всьому світі менше 30% керівних посад займають жінки. Зокрема, чоловіки продовжують домінувати на позиціях стратегічного управління, включаючи функції прибутку та збитків, що, як правило, є керівними посадами. Більше того, хоча дослідження показують, що критична маса в 30% необхідна для повного використання переваг гендерного різноманіття в корпоративному правлінні, згідно з дослідженнями Міжнародної організації праці (МОП), в усьому світі понад 13% правлінь не мають жодної представниці-жінки, і більшість мають низьке представництво жінок.

Згідно з останнім дослідженням МОП, коли в залах засідань – 30–39% жінок, підприємства на 18,5% частіше покращують результати бізнесу. Якщо зали засідань зрівноважені за статтю, підприємства мають на 20% більше шансів на покращення результатів бізнесу.

Цього року програма Target Gender Equality буде впроваджена у 20 країнах світу у співпраці з локальними мережами Глобального договору.

Про Target Gender Equality 

Target Gender Equality – програма для прискорення гендерної рівності для компаній-учасниць Глобального договору ООН. Завдяки проведенню аналізу ефективності, семінарам з нарощування потенціалу, одноранговому навчанню та діалогу між зацікавленими сторонами на рівні країни, Target Gender Equality буде підтримувати компанії-учасниці Глобального договору ООН у встановленні та досягненні амбітних корпоративних цілей щодо представництва та лідерства жінок, починаючи з рівнів правління та виконавчого управління.

Дізнайтеся більше та перегляньте країни-учасниці тут і тут.  

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter