Глобальному договору ООН 20 років!

17.01.2020

У далекому 2000 році Генеральний Секретар ООН Кофі Анан, з метою «дати ринку людське обличчя», ініціював  «глобальний договір розділених цінностей та принципів» – платформу для співпраці ООН та бізнесу.

Цього року ми святкуємо 20-річчя Глобального Договору, що об’єднує бізнес заради кращого світу.

З цієї нагоди Генеральний директор Глобального договору ООН Ліз Кінго звернулась до партнерів Договору. У своєму листі вона наголосила на значимості змін, що відбуваються та важливість співпраці заради спільного кращого майбутнього.

Зокрема, Ліз зазначила, що час біжить швидше, ніж ми встигаємо реагувати на зміни. Зміни клімату – об’єктивна даність і катаклізми по всій планеті відбуваються все частіше. Включно через це, розрив «між бідними та багатими, чоловіками та жінками, молодими та людьми старшого віку, Північчю та Півднем» зростає.  І для вразливих категорій ситуація погіршуватиметься, через провал у боротьбі зі зміною клімату. Та принциповим є те, що переважна більшість керівників бізнесів (учасників CEO Study) висловлюються за те, що «ми маємо змінити нашу глобальну економічну систему, щоб стати більш інклюзивними».

Важливу роль у сучасному світі грає молоде покоління, активне та не байдуже. Стурбована змінами клімату та майбутнім молодь активно реагує на виклики та стає провідником до реалізації добрих змін. Звісно, Глобальний Договір підтримує молодих людей у прагненні до змін та реалізує відповідні програми.  У 2019 запущено програму “Young SDG Innovators”, що об’єднала майбутніх лідерів бізнесів та агентів змін. У рамках проєкту вони шукають рішення для компаній, в яких вони нині працюють, задля досягнення цілей сталого розвитку.

Об’єднання заради майбутнього. Впливові потужні компанії об’єднують зусилля заради планети. Прикладом є «Майбутнє 1.5°С» – компанії з 36 країн, кількість співробітників яких сумарно сягає майже 6 млн. осіб, спрямовують сили на зменшення викидів CO2, щоб не допустити підвищення температури більш, ніж на 1.5°С.

«Десятиліття дії» почалось. Порядок денний сталого розвитку 2030  – створювати краще майбутнє для всіх на здоровій планеті.

Цього року Організація Об’єднаних Націй святкує 75-річницю. Створена у відповідь на світові війни та злочини проти людства, організація заснована на принципі: нації мають співпрацювати разом задля служіння людству. Глобальний Договір ООН –  ініціатива, що об’єднує бізнес для створення кращого майбутнього, відзначає 20 років. І це надзвичайна подія, що потребує уваги.

15-16 червня у Нью-Йорку відбудеться 2020 Leaders Summit – подія, що об’єднає 1 500 лідерів з усього світу. Керівники бізнесу, громадський сектор та представники влади разом будуть «переосмислювати, перевстановлювати та перевизначати амбіції, лідерство та дії, щоб забезпечити бажаний нам світ».

Ліз Кінго, Генеральний директор Глобального договору ООН запрошує приєднатися до неї на Саміті.

«Тож давайте зробимо 2020-й роком, коли ми виконаємо свої обіцянки перед працівниками, родинами, громадами, зацікавленими сторонами, і не в останню чергу молодим поколінням, щоб досягти Цілей сталого розвитку – завжди керуючись нашими Десятьма принципами.»

Ліз Кінго

Генеральний директор та Виконавчий директор

Глобального Договору ООН

Ознайомитись із оригіналом листа на сайті UN Global Compact

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter