Глобальний договір запустив SDG Ambition

30.01.2020

23 січня у Давосі Глобальний договір ООН розпочав SDG Ambition* – глобальну ініціативу, мета якої – кинути виклик та підтримати компанії у впровадженні Цілей сталого розвитку у серце бізнесу.

SDG Ambition запроваджує зовнішньо-орієнтований підхід, націлений на потреби компаній, що поставили собі за ціль стати сталим підприємством.

Ініціатива, підтримана компаніями SAP та Accenture, забезпечить організації управлінською структурою, щоб допомогти їм включити сталий розвиток та SDG до їх бізнес-процесів, вимірювати та керувати їх діями.

Цілі Сталого Розвитку не стануть реальністю без великої амбіції, такої як повна інтеграція у всі компанії. Ми сподіваємось, що SDG Ambition встановить нову норму для світової спільноти бізнесу, що є сміливішою і більш стратегічною у зусиллях щодо отримання світу, якого ми прагнемо.», – Ліз Кінго, Генеральний директор Глобального договору ООН.

Мережа ГД ООН, розташована у більш ніж 60 країнах, запустила впровадження ініціативи. Ціль SDG Ambition – залучити більше 1000 компаній з різних сфер з більш ніж 40 країн, сфокусувати їх зусилля щодо сталого розвитку на стійких  стратегіях і бізнес-моделях.

На підтримку ініціативи SDG Ambition Глобальний Договір ООН запустив веб-рішення SDG Action Manager.

SDG Action Manager розширює можливості різного розміру компаній з усього світу, щодо прискорення їх власного прогресу у досягненні Глобальних Цілей через свідомі дії.

Розроблена B Lab та UN Global Compact, SDG Action Manager об’єднує Оцінку впливу від B Lab, 10 принципів Глобального договору та Цілі сталого розвитку, щоб зробити можливим змістовну бізнес-дію через динамічний самоаналіз, бенчмаркінг та поліпшення.

Доступ до SDG Action Manager безкоштовний для компаній з усього світу. Інформаційне наповнення створено завдяки роботі та зворотному зв’язку багатьох стейхолдерів, включно експертів з корпоративного сталого розвитку, громадянського суспільства, ООН та академії; і натхненний спільнотою схваленою В Corporation та за участі компаній Глобального Договору ООН.

Доступ до SDG Action Manager: unglobalcompact.org/sdgactionmanager.       

* SDG Ambition 

SDG Ambition є ініціативою Глобального договору ООН, що кидає виклик тисячам компаній підвищити свій рівень амбіцій щодо реагування на потреби суспільства і планети, шляхом повної інтеграції стійкості в бізнес-стратегії та процеси.

Необхідність SDG Ambition сьогодні зрозуміла. Світ не досяг прогресу в досягненні 17 цілей сталого розвитку (ЦСР) в необхідному темпі та масштабі. Та ще досі можливо зрушити світ по траєкторії 1,5 ° C і досягти ЦСР до 2030 року, що вимагає термінових і масштабних дій із урахуванням всіх зацікавлених сторін, і має кардинально прискорити прогрес. Компанії повинні зайняти чітку позицію і продемонструвати сміливе управління для перетворення бізнес-моделі і економіки задля більшої залученності та інклюзивності не лишивши нікого позаду. Це наша стартова лінія для запуску SDG Ambition.

Під керівництвом Глобального договору ООН спільно з SAP та Accenture, SDG Ambition буде розширювати можливості і оснащувати компанії-учасниці Глобального договору ООН по розвитку і впровадженню інноваційних бізнес-стратегій, які значно збільшать їх позитивний вплив на ЦСР. Через мережу Глобального договору у 60+ країнах, компанії-учасники будуть оцінювати поточні дії, визначити зони ризику, досліджувати нові можливості на перетині бізнес-підрозділів і функцій і здійснять амбітну бізнес дію по досягненню SDG.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter