Як пройшли фінальні кемпи програми IT nation

12.01.2021

17-18 грудня відбулись фінальні кемпи, у яких взяли участь випускники освітнього проєкту IT Nation, що реалізується Громадською спілкою «Мережа Глобального Договору в Україні» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

17 грудня для учасників з Донецької  області

18 грудня для учасників з Луганської області

Коротке відео

Фінальні кемпи IT nation у цифрах:

400+   Учасників з Донецької та Луганської областей

15   Регіональних та всеукраїнських ІТ компаній

20   спікерів протягом двох днів прямих ефірів

100+   особистих зустрічей між учасниками та компаніями

Як усе проходило?

Після реєстрації учасники отримували персональні запрошення до pine — програми для проведення онлайн-подій, де відбувалися кемпи. Ще до початку вони могли заповнити профіль та створити картку учасника, куди додали своє резюме, сертифікати, посилання на портфоліо та іншу інформацію, яку б хотіли, щоб побачили рекрутери та представники компаній.

За два дні кемпів картки учасників переглянули 5430 разів!

Кожного дня кемпи розпочиналися з Morning Wake Up Show з цікавим спікером:

17 грудня говорили з Володимиром Свередюком, розробником програмного забезпечення, співкоординатором львівської спільноти розробників Pivorak та фіналістом DevChallenge 2020 про конференції та інші події для розвитку в ІТ

18 грудня говорили з Євгеном Шестопалом, співзасновником та CEO стартапу PoptopUK, який нещодавно отримав $780 000 інвестицій, про те, які є переваги й недоліки роботи у продуктовому стартапі та особливості компенсації

Після ранкового заряду мотивації в учасників був час оглянути віртуальні стенди компаній, обрати для себе потенційно цікаві, з ким би хотілося поспілкуватися в прямому ефірі, а також запланувати персональні зустрічі з іншими учасниками. О 14:00 представники компаній виходили в прямий ефір на своїх стендах і протягом години учасники могли ставити їм свої запитання, дізнаватися про нюанси роботи та важливі для себе деталі, наявні вакансії та інше.

Компанії-учасниці

Нова Пошта, НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo, SoftServe, Innovations Development Lab,

PowerCode, BazaIT, Growth Shop, Kozak Group, Intellias, S-PRO, Kenner Soft, Omnic Consulting Group, Kharkiv IT Cluster.

Після спілкування на учасників чекали панельні дискусії та тренінг:

17 грудня

Панельна дискусія «Тренди в ІТ: регіональний та національний ринок ІТ»

Панельна дискусія «Кібербезпека: вимога сучасного життя і роботи»

Панельна дискусія «Перша робота vs start up: корисні поради і перші кроки»

Відео-тренінг «Впевненість на співбесіді або золоті правила успішної співбесіди»

18 грудня

Панельна дискусія «Смарт-регіон та його ІТ-потреби»

Панельна дискусія «Кібербезпека: вимога сучасного життя і роботи»

Панельна дискусія «Шлях жінки в ІТ»

Відео-тренінг «Впевненість на співбесіді або золоті правила успішної співбесіди»

Спікерами виступили: Антоніо Хатле, Тетяна Сахарук, Оксана Головко, Ольга Насібуліна,  Антон Мельник, Олександр Чижиков, Євгенія Клепа, Валентина Колесник, Сергій Іванько, Вікторія Наливайко, Володимир Свердюк,  Анна Романова, Олег Захожай, Анна Воропаєва, Владислав Савченко, Галина Поліщук, Євген Шестопал.

Після освітньої мотиваційної частини починалося найбільш хвилююче — ярмарок вакансій. Учасники могли відправляти рекрутерам запити на персональні онлайн-зустрічі, зідзвонюватися і вже особисто спілкуватися про вакансії, свій досвід та можливість працевлаштування. А насправді — проходили експрес-співбесіди. Крім того, деяким учасникам, які повністю і привабливо оформили свої картки, рекрутери самостійно відправляли запити на зустрічі!

Словник ІТ та стартап термінів

Спікери та запрошені гості згадували незнайомі учасникам сленгові слова. За усі виступи їх накопичилося чимало, тож щоб їх було легше запам’ятати, організатори створили спеціальний словник термінів, які звучали на виступах і можуть знадобитися учасникам надалі.

 

З учасниками заходів два дні провели менеджер проєкту Оксана Кавтиш, комунікатор Оксана Погорілко та помічник менеджера Дмитро Мастюк, волонтерка Анастасія Холодкова. А ще — гіперактивна команда CASERS.

 

Відгуки учасників

“Мені дуже все сподобалося. Можна було на стендах поспілкуватися з компаніями й розпитати про все, що цікавить. Багато отримала позитивних емоцій і натхнення, щоб далі продовжувати вчитися і розвиватися в IT-сфері. Дуже приємне ставлення та підтримка, усе детально пояснювали й по-доброму відповідали на запитання, якщо щось було не зрозуміло. Багато корисної інформації почула для себе :)” — Юлія Кобзиста.

З приводу фінального кемпу, хочу подякувати організаторам і всім учасникам за цікаві теми на онлайн-зустрічах, можливість поспілкуватися з однодумцями, приємну атмосферу і, звичайно ж, за тренування у спілкуванні з рекрутерами із запрошених компаній. У мене таких зустрічей було 7. Звісно, в реальному житті навряд чи буває 7 співбесід поспіль, так що це була свого роду перевірка на стресостійкість. Дуже хвилювалася про те, як усе пройде, але пройшло все добре. Тепер у мене аж кілька запрошень на стажування).

Рада була взяти участь! Люблю такі заходи!” — Ганна Францева.

 

Протягом всього навчання організатори IT Nation дивували нас все більше й більше. Кожен новий етап нашого навчального проєкту ставав все яскравіше, могутніше, відрізнявся своєю непередбачуваністю і вимагав від нас віддачі по-максимуму. Останні завершальні кемпи — це таке яскраве підбивання підсумків, обмін енергією між учасниками, організаторами… і, як завжди, чергова перемога над собою — перші співбесіди з представниками IT-компаній. До речі, сама реалізація рішення для прямих ефірів та співбесід — програма Pine — мене приємно здивувала.

Не хочеться розлучатися) Сподіваюся, що організатори проєкту IT Nation в результаті об’єднають своїх найбільш старанних випускників і, як завжди, придумають на тлі всього цього знову щось грандіозне! До нових зустрічей, сподіваюся!” — Неля Фотіна.

 

Кемп сподобався. Було цікаво ознайомитися зі стендами IT-компаній.

Поспілкувався з представниками компанії SoftServe на їхньому стенді, отримав змістовну та корисну інформацію щодо навчання, сертифікації, які проводяться SoftServe.

Також сподобався виступ спікера Володимира Свередюка з SPSoft, який розказував, як почувати себе впевненим на співбесідах. Сподіваюся, що його промова надихнула багатьох учасників кемпу.

Ярмарок вакансій не відвідував, бо наразі є працевлаштованим i тому не хотів займати вільні слоти рекрутерів, щоб учасники, які сьогодні не мають постійної роботи, мали більше можливостей отримати свій шанс.

Дякую IT Nation за цікавий та корисний захід. Бажаю розвитку, нових успіхів та досягнень!” — Сергiй Вiтковський

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого Громадській спілці «Мережа Глобального Договору в Україні» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст публікації на цьому сайті є відповідальністю Громадської спілки «Мережа Глобального Договору в Україні» та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter