Компанія Данон в Україні приєдналась до Глобального договору ООН

24.09.2021

У червні 2021 року компанія Данон в Україні стала членом Глобального договору ООН. Компанія зобов’язалася сприяти сталому розвитку за такими напрямами, як стале економічне зростання, міцне здоров’я та благополуччя, зберігання та відновлення ресурсів планети, а також сприяння інклюзивному розвитку.

Данон — провідна міжнародна компанія з виробництва продуктів харчування, представлена в 120 країнах світу. Три напрями бізнесу Данон — молочні продукти та продукти на рослинній основі, вода, спеціалізоване харчування — об’єднані єдиним принципом роботи: пропонувати інноваційні продукти високої якості, що відповідають потребам споживачів на кожному етапі їх життя. В Україні компанія Данон уже понад 20 років є виробником і дистриб’ютором широкого асортименту продуктів харчування. Виробничі потужності компанії в Україні представлені двома заводами: «Данон Дніпро» (у м. Херсон) і «Данон Кремез» (у м. Кременчук).

Упродовж багатьох років Данон в Україні реалізовує проєкти, які тією чи іншою мірою відповідають суті сталого розвитку. У 2017 році компанія на глобальному рівні систематизувала діяльність у цьому напрямі та синхронізувала свої бізнес-цілі із Цілями сталого розвитку ООН. Усі вони мають конкретні спрямування і формують основу стратегії компанії до 2030 року, охоплюючи 3 ключові напрямки діяльності: забезпечення сталої бізнес-моделі, моделі побудови брендів із турботою про здоров’я споживачів та довкілля, а також розвитку моделі довіри.

Компанія слідує згаданим пріоритетним напрямкам, адже усвідомлює свою відповідальність перед мільйонами споживачів на 120 світових ринках, де вона представлена. Генеральний директор Данон в Україні, Адріан-Валентин Паску зазначає:

«Відповідно до наших переконань, здоров’я людини та здоров’я планети тісно та нерозривно взаємопов’язані, тож ми невпинно прагнемо до зниження негативного впливу на навколишнє середовище. Ми віримо, що лише здорове довкілля може сприяти виробництву корисних та поживних продуктів харчування, які всі ми так любимо. А згуртованість громади, бізнесу та влади в цьому напрямі лише прискорить позитивні зрушення для здорового майбутнього».

У рамках зазначеної стратегії сталого розвитку підрозділ в Україні успішно втілив низку проєктів, які повністю відповідають принципам сталості, сприяючи поширенню культури інклюзивності, промоції здорового харчування та розвитку екологічної культури. Серед іншого, такий унікальний проєкт з охорони довкілля, як «Нуль відходів на полігон» уже неодноразово був визнаний однією з найкращих екологічних ініціатив в Україні. А цього річ для розвитку екологічної культури серед населення компанія в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та науково-популярним медіа «Куншт» випустили новий освітній серіал «Одна планета: 11 кроків на зустріч довкілля» для платформи Дія. Цифрова освіта.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter