Компанія Effa приєдналася до Глобального договору ООН

08.09.2021

Effa, український стартап із виробництва екологічних продуктів, став частиною Глобального договору ООН, щоби популяризувати екологічний спосіб життя в Україні й у всьому світі.

Метою компанії Effa є боротьба з використанням одноразового пластику. Effa розробляє та створює продукти широкого використання з екологічно чистих матеріалів. Першим продуктом компанії стала зубна щітка з паперу — єдина у світі щітка, що може бути повністю перероблена після використання.

Effa — це сімейний стартап, заснований Іллею (СМО) та Дашею Кічук (СЕО). Ідея зубної щітки з паперу з’явилася в Іллі близько 5 років тому, коли він займався промисловим дизайном і розробкою продуктів для інших компаній. Ілля задумався про безвідповідальність сучасного споживання: час використання одноразової пластикової щітки складає в середньому 3 хвилини, після чого цей продукт піддається спалюванню, потрапляє на сміттєзвалище або, що гірше, — у Світовий океан. Ілля поділився своїми міркуваннями з Дашею на першому побаченні, після чого пара створила стартап, що змінює світ. Пізніше до команди долучився Костянтин Щербина, однокласник Іллі, який у компанії обіймає посаду СРО та займається розвитком продукту. Нині команда Effa складається із шести працівників.

У квітні 2021 р. компанія залучила 500 000 USD інвестицій. Стартап має успіхи не тільки в Україні, а й у світі: серед клієнтів Effa такі всесвітньо відомі компанії, як Netflix, Marriott та багато інших із країн ЄС, США та Азії.

Зараз Effa виходить на ринок України з головною метою — навчити українського споживача розумному споживанню та філософії збереження планети.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter