Мінцифра та Мережа Глобального договору ООН в Україні підготують освітній курс про сталий розвиток у бізнесі

19.07.2021

У межах національного проєкту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес Міністерство цифрової трансформації України та Мережа Глобального договору в Україні підготують освітній курс про сталий розвиток у бізнесі. Для цього Мінцифра підписала Меморандум про взаєморозуміння з Мережею Глобального договору ООН в Україні, ініціативою Організації Об`єднаних Націй, що працює з бізнесом.

Про що домовились? 

  • забезпечення сталого та інклюзивного економічного зростання, зменшення нерівності, розбудови сильних інституцій та соціального розвитку України шляхом визначення новітніх і безпечних технологій та інституцій та процесів, орієнтованих на громадян; 
  • розширення доступу громадян до недискримінаційних, прозорих та справедливих державних послуг, які надаються через безпечні цифрові канали та сприяють соціально-економічному розвитку України;
  • трансформація культури ведення бізнесу в Україні завдяки інноваційним підходам та налагодженню більш надійних механізмів партнерства стейкхолдерів;
  • посилення стійкості українських структур врядування та соціальних відносин в умовах безлічі криз (економічних, соціальних, військових, пов’язаних зі здоров’ям), а також спроможності до прийняття зважених рішень за допомогою цифрових засобів.

Генеральна директорка Глобального договору в Україні Тетяна Сахарук зазначила:

«Надзвичайно важливо, щоб вже на старті бізнес розумів відповідальність за зміни у світі й обирав правильну стратегію розвитку. До створення курсу ми запросили сталі бізнеси, які наважились реалізовувати концепцію сталого розвитку в Україні. Віримо, що їхні кейси надихнуть підприємців будувати компанії, що приноситимуть вигоду не лише власникам, а й всій країні».

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан пояснила, що новий освітній курс на порталі Дія.Бізнес допоможе підприємцям дізнатися про етапи впровадження складової сталого розвитку до бізнес-моделі.

«Підприємці дізнаються про вимоги сучасного світу, стале лідерство, конкурентні переваги впровадження сталого розвитку та зобов’язання, пов’язані з цим», — заявила Валерія Іонан.  

Нагадаємо, Україна як держава-член Організації Об’єднаних Націй заявила про своє зобов’язання щодо повного виконання Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року, прийнятого Генеральною Асамблеєю ООН у вересні 2015 року, і Цілей сталого розвитку, що містяться в ньому і слугуватимуть як стандарт публічної політики в Україні.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter