Нафтогаз приєднався до Глобального договору ООН

23.07.2021

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН (UN Global Compact) як учасник. Компанія взяла на себе зобов’язання вести діяльність із дотриманням Десяти принципів Глобального договору ООН, працювати над досягненням Цілей сталого розвитку та щорічно звітувати про прогрес.

Подальше формування стратегії Нафтогазу зі сталого розвитку відбуватиметься за шістьма напрямами, а саме:

  • Доступна та чиста енергія
  • Чиста вода та належні санітарні умови
  • Міцне здоров’я
  • Якісна освіта
  • Сталий розвиток міст та спільнот
  • Партнерство заради сталого розвитку

Для будь-якого сучасного енергетичного бізнесу в світі, окрім основної діяльності, беззаперечним пріоритетом стає протистояння зміні клімату та покращення стану довкілля. Нафтогаз не є виключенням із правил і враховує взяті Україною міжнародні зобов’язання у рамках Паризької Угоди, Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Євроатомом та їхніми державами-членами.

«Група Нафтогаз розвиває зелений напрямок бізнесу, і це продиктовано не тільки сучасними світовими трендами щодо мінімізації використання викопного палива, але й власними амбітними планами щодо реалізації низьковуглецевих проектів, зокрема, у сфері відновлювальної та біоенергетики, підвищення енергоефективності, розвитку водневої економіки. Екологічні та кліматичні вимоги до діяльності компаній з кожним роком будуть зростати. Тому важливо вже зараз розпочинати проєкти щодо скорочення обсягів викидів на всіх етапах – від видобутку нафти і газу до їх переробки, зберігання та постачання. Без відповідних ESG-стратегій неможливо отримати інвестиції та фінансування навіть на основну діяльність Нафтогазу», — зазначає радник голови правління Нафтогазу Олексій Рябчин.

Важливою складовою діяльності Нафтогазу у сфері корпоративної соціальної відповідальності є розвиток та підтримка громад у регіонах ведення діяльності.

«Група Нафтогаз уже не перший рік працює на принципах, співзвучних із ключовими напрямами Глобальної угоди ООН. Для нас це питання соціальної відповідальності та приклад того, яким може і повинно бути сучасне виробництво. Приєднання до Угоди є логічним продовженням корпоративної політики Нафтогазу, зокрема і на міжнародному рівні, та підтвердженням того, що ми прагнемо стати компанією, яку обирають наші споживачі, надійним роботодавцем для наших працівників, а також відповідальним партнером для громад не тільки у регіонах нашої присутності, але й загалом в Україні», — говорить перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук підкреслює важливість приєднання Нафтогазу до спільноти сталого бізнесу:

«Ми дуже раді бачити серед наших учасників Групу Нафтогаз. Великий бізнес має значущий вплив на регіони, в яких працює, на довкілля, на своїх співробітників, споживачів і партнерів. Коли такі компанії, як Нафтогаз, беруть на себе відповідальність за вплив своєї діяльності на світ, у якому ми живемо, ми наближаємо досягнення Цілей сталого розвитку».

Група Нафтогаз — найбільша вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, що здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Нафтогаз налічує 52 000 співробітників і залишається найбільшим платником податків в Україні. Компанія активно залучена до подолання найгостріших викликів національного рівня, допомагає воїнам ООС, вступає у боротьбу з наслідками пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, реалізовує проєкти у сфері соціально значущої інфраструктури.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter