Очільники країн, керівники ООН та бізнес-лідери світу: Як пройшов UN Global Compact Leaders Summit

17.06.2020

Очільники країн приєднались до керівників агенцій ООН на найбільшій події ООН – зібранні світових бізнес-лідерів

Більше 20 000 чемпіонів сталого розвитку відвідали онлайн Leaders Summit, присвячений 20-літтю Глобального договору ООН

Сполучені штати Америки, Нью Йорк, 16 червня 2020 – Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президенти Ботсвани, Колумбії, Коста-Ріки та Ефіопії приєднались до президента Генеральної Асамблеї ООН та Генерального секретаря ООН разом з десятками генеральних директорів та директорів ООН на United Nations Global Compact Leaders Summit, щоб надати приватному сектору відповідь щодо трьох безпрецендентних та взаємопов’язаних глобальних криз – здоров’я, нерівність та зміна клімату.

Протягом 26 годин безперервної віртуальної програми – включаючи понад 100 глобальних, регіональних та локальних сесій – Саміт став найбільшим, найінклюзивнішим та найбільш стійким скликанням бізнес-лідерів, що об’єднались заради вирішення суспільних викликів та досягнення Цілей сталого розвитку ( ЦСР). Більше 20 000 лідерів бізнесу та сталого розвитку з понад 180 країн взяли участь у своїх локальних часових поясах та мовах.

Темою «Одужуємо кращими. Одужуємо міцнішими. Одужуємо разом» подія означила 20 річницю Глобального договору ООН, забезпечуючи платформу платформ, на яку лідери бізнесів, громадянського суспільства, урядів та ООН були покликані для відображення важливості співпраці та партнерства приватного та громадського секторів, та підвищення їх амбіцій по досягненню ЦСР.

«Я захоплений бачити стільки компаній, настільки різних розмірів і зі стількох секторів та країн, що усвідомлюють нагальну потребу у глобальному об’єднанні та міжнародній співпраці. Наша спільна мета – побачити як бізнеси інтегрують Десять принципів Глобального договору ООН у серце їх стратегій та операційних процесів, роблять тверді кроки для підтримки ЦСР, і публічно звітують про прогрес»

– сказав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у своїй вступній промові зі штабу ООН у Нью-Йорку.

Leaders Summit відзначив прихід нового лідера у Глобальному договорі ООН, Sanda Ojiambo з Кенії, що замінила на посту Lise Kingo з Данії на посаді виконавчого директора.

Рефлексуючи п’ять років лідерства на посаді керівника бізнесу ООН, міс Кінго зазначила:

«Десять принципів та ЦСР мають наповнювати кожне рішення та кожну дію – велику чи малу, у кожній частині бізнесу. Весь шлях у ланцюжку постачання. Нам потрібно ще багато компаній, щоб прийняти такий підхід, як нову норму»

«Хоча пандемія COVID-19 створила безпрецедентну глобальну кризу, не варто забувати, що зміна клімату та зростаюча нерівність продовжують руйнувати самі основи бізнесу та людства. Зараз, як ніколи, бізнес може і повинен відігравати центральну роль у суспільній трансформації», – сказала міс Оджіамбо  на заключення.

Під час Азіатсько-Тихоокеанського  пленарного засідання Глобальний договір ООН запустив Платформу Sustainable Infrastructure for the Belt and Road Initiative to Accelerate the SDGs. Маючи понад 100 цілей ЦСР, пов’язаних з інфраструктурою, світ може отримати вигоду від використання ініціативи “Пояс та дорожній рух” – очікується, що це вплине на 60 відсотків світового населення, 40 відсотків світової торгівлі та 30 відсотків світового ВВП – як спільну роботу механізм подальшого просування ЦСР.

Ren Hongbin, заступник голови SASAC і член Ради правління UN Global Compact, сказав, «Я сподіваюся, що Платформа, започаткована сьогодні Глобальним договором ООН, буде служити ключовим міжнародним механізмом для сприяння вкладу бізнес-спільноти у розширення стійкої інфраструктури та інвестицій в рамках ініціативи Поясу та Доріг країн, для розширення ЦСР». 

UN Global Compact спільно з DNV GL опублікували  UN Global Compact 20th-Anniversary Progress Report: Uniting Business in the Decade of Action — аналіз прогресу, що здійснив бізнес у впровадженні Десяти принципів у їх стратегії та операційну діяльність для узгодження відносно універсальних цінностей ООН, та відповідно до 17 Глобальних цілей. 

Заснований на щорічному аналізі даних та підкріплений інтерв’ю учасників Глобального договору ООН, звіт підсумовує ефективність діяльності підприємств з критичних тем сталого розвитку. Загалом у звіті встановлено, що компаніям потрібно вживати більш амбітні заходи, щоб досягти цілей Порядку денного 2030 року та створити той світ, якого ми прагнемо. Наприклад, хоча 84 відсотків компаній, що є членами Глобального договору ООН, здійснюють дії щодо ЦСР, лише 46% вбудовують їх у саме серце бізнесу, і лише 39% мають цілі, що є достатньо амбітними, науково обґрунтованими та / або узгоджені з суспільними цілями.

Разом з Russell Reynolds Associates, Глобальний договір ООН також запустив Leadership for the Decade of Action. У звіті йдеться про те, що можна дізнатися від бізнес-лідерів, які інтегрують сталий розвиток у стратегію, операційні процеси та залучення стейкхолдерів, і що це означає для того, як обираються керівники правління та керівники компаній. Це виявляє нагальну потребу в трансформаційних бізнес-лідерах, які виходять за межі прибутку, щоб довгострокова сталість і стійкість нашого світу стали першочерговим пріоритетом бізнесу – як у межах їх компаній, так і за їхніми широкими екосистемами.

Глобальний договір ООН оприлюднив Introducing Business Benchmarks for the Decade of Action, із базовим набором показників кращих практик бізнесу для визначення того, чи спрямована корпоративна діяльність на необхідний рівень амбіцій для досягнення ЦСР. Оголошення є частиною ініціативи SDG Ambition, партнерства з Accenture та SAP, метою якого є можливість провідним світовим компаніям прийняти амбітні цілі та сприяти інтеграції ЦСР в серце управління бізнесом, бізнес-процеси та простір інформаційних технологій.

У рамках цих зусиль, спрямованих на заклик до більш амбітних дії в рамках ЦСР, спікери Саміту лідерів закликали компанії вживати конкретних заходів у цілому ряді проблемних напрямків, включаючи гендерну рівність, з Manny Chirico, головою та СЕО PVH Corp., оголосили підтримку компанії для Target Gender Equality, яка підтримає учасників на їхньому шляху до досягнення гендерного балансу у бізнес-лідерстві.

Інші спікери Саміту: ЇЇ високоповажність Amina Mohammed, заступник Генерального секретаря ООН; Mark Carney, Спеціальний представник з питань кліматичних дій та кліматичного фінансування ООН; Al Gore, засновник а голова The Climate Reality Project; Ban Ki-moon, колишній Генеральний секретар ООН та заступник голови The Elders; Michelle Bachelet, Верховний комісар ООН з прав людини; Alicia Bárcena, виконавчий секретар, ECLAC; Sharan Burrow, Генеральний секретар Міжнародної профспілки; Roberto Marques, Генеральний директор Natura & Co; Sandra Wu Wen-Hsiu, голова та генеральний директор Kokusai Kogyo; Julie Sweet, генеральний директор Accenture; Helena Helmersson, генеральний директор H&M Group; Ilian Mihov, декан INSEAD; та Fiona Reynolds, генеральний директор PRI, та інші.

 

Про Глобальний договір ООН

Як особлива ініціатива Генерального секретаря ООН, Глобальний договір Організації Об’єднаних Націй – це заклик до компаній погоджувати свою діяльність та стратегію з десятьма універсальними принципами у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Створений у 2000 році, мандат Глобального договору ООН полягає в керівництві та підтримці глобальної ділової спільноти у просуванні цілей та цінностей ООН за допомогою відповідальних корпоративних практик. Маючи понад 10 000 компаній та 3000 підписантів, що не є комерційними організаціями, з більш ніж 160 країнах та понад 60 локальних мереж, це найбільша ініціатива корпоративного сталого розвитку у світі.

Більше інформації ви можете отримати слідкуючи за @globalcompact у соціальних мережах та відвідавши сайти unglobalcompact.org та globalcompact.org.ua

 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter