ООН підтвердила свою підтримку мандату Глобального договору ООН

22.12.2021

17 грудня 2021 року в Нью-Йорку Генеральна Асамблея ООН прийняла оновлену резолюцію.

Цією резолюцією держави-члени Організації Об’єднаних Націй підтвердили свою підтримку мандату Глобального договору ООН щодо залучення приватного сектору до просування Цілей сталого розвитку.

У 27 пункті резолюції – Шлях до глобального партнерства – Організація Об’єднаних Націй підтвердила мандат Глобального договору ООН, який полягає в «пропагуванні цінностей ООН та відповідальних бізнесів у системі ООН і серед світової бізнес-спільноти». Держави-члени ООН також привітали «прихильність Генерального секретаря до збереження доброчесності та унікальної ролі Глобального договору ООН».

Резолюція є вираженням широкої підтримки діяльності Глобального договору ООН країнами північної та південної півкуль. Генеральна Асамблея висловила підтримку реалізації Стратегії Глобального договору ООН на 2021-2023 роки, включаючи Стратегію для Африки на 2021-2023 роки та Стратегію малих і середніх бізнесів на 2021-2023 роки.

Крім того, держави-члени ООН відзначили флагманську подію Глобального договору ООН – Uniting Business Live, яка відбулася у  межах сесії Генеральної Асамблеї. А також щорічні заходи: United Nations Private Sector Forum, the Global Impact Forum, the Young SDG Innovators Summit, and the SDG Business Forum.

Держави-члени ООН визнали «важливість приватного сектору, залучення багатьох зацікавлених сторін, інноваційного партнерства і сприятливого політичного середовища для досягнення Порядку денного зі сталого розвитку до 2030 року». Вони також нагадали про мультилатералізм як про необхідність. У цьому контексті резолюція підтримує роботу Глобального договору ООН щодо «підвищення амбіцій та досягнення більшого залучення приватного сектору, відповідальності та партнерства на підтримку сталого та інклюзивного відновлення після COVID-19».

Генеральна і виконавча директорка Глобального договору ООН Санда Оджіамбо прокоментувала: «Ми дякуємо державам-членам ООН за підтвердження рішучої підтримки Глобального договору ООН. Ми будемо продовжувати розширювати наше глобальне охоплення, мобілізуючи бізнес та залучаючи його до стратегічного партнерства, щоб прискорити прогрес у реалізації Порядку денного зі сталого розвитку до 2030 року».

Прогрес Глобального договору ООН у залученні приватного сектору до впровадження відповідальних методів ведення бізнесу та підтримки Цілей ООН буде розглянутий у 2024 році.

Текст перекладено з англійської: https://unglobalcompact.org/news/4836-12-17-2021

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter