Оголошено переможців кампанії «Партнерство заради сталого розвитку – 2020»

27.11.2020

Оголошено переможців та фіналістів кампанії «Партнерство заради сталого розвитку – 2020».

Церемонія вручення нагород відбулася 26-го листопада, вперше в онлайн-форматі.

Відкрили церемонію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук та президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук.

Переможців та всіх учасників конкурсу привітав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

Безумовно, вирішити глобальні проблеми силами лише державних органів неможливо. Тут необхідні об’єднані зусилля стейкхолдерів, влади, бізнесу  і громадськості. Нашим спільним завданням є забезпечення рівних прав усім категоріям, і це вимагає від нас більшої ефективності та креативності. Влада працює над цим і зі свого боку робить все можливе.

На конкурс 2020-року було подано безпрецедентну кількість заявок: крім України, участь у конкурсі взяли компанії з Білорусі, Македонії, Польщі та Туреччини. Журі, що оцінювало проєкти, було також міжнародним.

Я вітаю всіх  з перемогою, бо участь кожної конкретної компанії у вирішенні глобальних проблем – це велика перемога для всіх. Сподіваюся, що разом ми зможемо створити потужний рух відповідального бізнесу в Україні. І ми розраховуємо на ваше партнерство! – наголосила Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук.

Оголошенню переможців передувала панельна дискусія з членами журі конкурсу – Рідом Стедманом (керуючим директором і глобальним керівником  відділу ESG) та Антоніо Хатле (директором Глобального договору ООН у Швейцарії та Ліхтенштейні). Учасники обговорили світові тренди розвитку бізнесу в парадигмі сталості, доступу до фінансування та важливості слідування Цілям сталого розвитку у своїй діяльності.

Після завершення дискусії розпочалася основна частина – оголошення результатів конкурсу «Партнерство заради сталого розвитку – 2020».

Переможців оголосили в категоріях «Суспільство», «Планета», «Економічний розвиток» та «Мир». У категорії «Подолання COVID-19» журі переможця не визначило, тож було названо фіналістів.

У категорії «СУСПІЛЬСТВО» учасників фіналістів і переможців назвали співак, композитор і продюсер Олександр Пономарьов та співак Віталій Козловський.

Перемогу здобули:

  1. StarLightMedia з проєктом «Women Empowerment Principles в дії»;
  2. Компанія Garanti BBVA (Туреччина) з проєктом «Гендерна позика»;
  3. Компанія Civіtta (Білорусь) з освітнім проєктом Civitta Academy;
  4. ІТ-компанія SoftServe з проєктом «Навчання тестуванню веб-застосунків для людей з вадами зору».

Фіналістами стали: DYO Paint Factories Industry and Trade Inc. (Туреччина), BASF в Україні, Huawei в Україні, Deloitte в Україні, Кондитерська «Цедра», Yıldız Holding (Туреччина), Adora Engineering Ltd Skopje (Республіка Північна Македонія), SOS Children’s Villages Belarus, НТУ «Дніпровська політехніка», Ernst & Young в Україні, 1+1 медіа, Grupa Kapitałowa PKP Energetyka (Польща), Київстар, IT-компанія Infopulse та УКРСИББАНК.

Учасників, фіналістів та переможців у категорії «ПЛАНЕТА» оголосили шеф-редакторка і ведуча програми «Факти ICTV» Олена Фроляк та артистка, українська реп-виконавиця alyona alyona.

Переможці:

  1. Компанія «Капарол Україна». Проєкт «Дихай на повну»;
  2. Організація WWF- Україна. Проєкт «Співжиття заради збереження»;
  3. Компанія Skanskа (Польща). Проєкт «Зелений бетон, що зменшує шкідливий вплив SMOG на здоров’я людини».

Фіналістами у цій категорії стали: ЦУМ Київ, компанія ЛУН, ГО «School Recycling World», Фармак, Рекопол (Польща), Укренерго, Tailors School, CANPACK (Польща), Domański Zakrzewski Palinka sp.k. (Польща), ING Bank Śląski (Польща) та Карлсберг Україна.

Переможців у категорії «ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК» оголосив музикант, соліст проєкту Pianoбой Дмитро Шуров.

Переможці:

  1. Компанія Нова Пошта з проєктом «Школа Бізнесу»;
  2. Група  Метінвест з проєктом «Master of Public Administration»;
  3. Позашкільний навчальний заклад «Центр науково-технічної творчості молоді «Політ» Запорізької міської ради. Проєкт Дитячо-юнацький науковий університет «Запорізька політехніка»;
  4. Турецький банк ŞEKERBANK з проєктом «Банківське обслуговування сімейного фермерства».

Фіналісти: «Благодійний фонд родини Богдана Гаврилишина», Sun Tekstil (Туреччина), Coca-Cola HBC (Білорусь), Сільпо, інноваційний центр «Промприлад. Реновація», ГО «Про.Про.Лаб», Pınar Dairy (Туреччина), Агротек та ДТЕК.

Переможця та фіналістів у категорії «МИР» оголосив музикант, лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Переможець – «Міжнародний центр розвитку і лідерства» (Україна) з проєктом #Stop_sexтинг.

Фіналісти: ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій», Ekpen Tekstil (Туреччина), ВБО «Українська фундація правової допомоги» та Centrum Pomocy Osobom Poszkodowanym (Польща).

Фіналістів у категорії «Подолання COVID-19» назвала співачка і телеведуча Оля Цибульська.

Ними стали: IT-компанія Powercode, БФ «Старенькі», Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед, лінія магазинів EVA, ВБФ «КРОНА», БФ «Тепле Місто», МЕТРО Кеш енд Кері. Україна, EPAM Україна, Kernel, АТ Укргазвидобування, ГО «Докудейз», АТ «Креді Агріколь Банк», PepsiCo Україна та Астарта-Київ.

Описи всіх поданих на участь проєктів вже опубліковані у спеціальному виданні, повністю присвяченому цьогорічним кейсам.

Публікація кейсів у форматі pdf доступні за посиланням.

Кампанія «Partnership for Sustainability Award» започаткована Мережею Глобального договору ООН в Україні у 2018 році і має на меті просувати Цілі сталого розвитку та сприяти партнерству між бізнесом, бізнес-асоціаціями, урядами, громадянським суспільством й академічними установами.

Організатором заходу є Глобальний договір ООН в Україні. Подія пройшла за підтримки CEO Club Ukraine. Інформаційний партнер – медіагрупа StarLightMedia.

Про Глобальний договір ООН в Україні

Глобальний  Договір ООН в Україні є офіційним представником мережі Глобального договору Організації Об’єднаних Націй (UN Global Compact). Як особлива ініціатива Генерального секретаря ООН, це заклик до компаній погоджувати свою діяльність та стратегію з десятьма універсальними принципами у питаннях прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Це найбільша ініціатива корпоративного сталого розвитку у світі. До мережі можуть приєднатися всі охочі компанії, які працюють відповідно до Цілей сталого розвитку. 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter