Пошук нового звучання: Міжнародний конкурс вокального мистецтва імені І.С. Козловського для обдарованих дітей та молоді малих територій

28.10.2018

Мережа Глобального договору ООН в Україні за підтримки Українського культурного фонду запрошує до участі у Міжнародному конкурсі вокального мистецтва імені І.С. Козловського для обдарованих дітей та молоді з малих територій, який відбудеться 16-17 листопада 2018 року у селищі Мар’янівка.


Ми сприяємо розвитку територіальних громад та підтримуємо українську культуру аби створювати рівні можливості для розвитку та творчості талановитих дітей і молоді, що проживають у малих містах, селах та селищах по всій Україні. З цією метою Мережа Глобального Договору ООН організовує Міжнародний конкурс вокального мистецтва імені І.С.Козловського «Пошук нового звучання».

 

Головними завданнями конкурсу є: розкриття творчого та інтелектуального потенціалу дітей та молоді, що проживають в сільській місцевості чи маленьких містах,  відродження кращих традицій вокальних жанрів, вияв співочих талантів дітей та молоді з малих територій, встановлення творчих контактів та зміцнення дружніх зв’язків між обдарованою молоддю різних регіонів України та інших країн.

 

Протягом двох днів конкурсу на учасників очікують музичні прослуховування та виступ у фінальному гала-концерті. Також у рамках “Пошуку нового звучання” буде проходити музичний захід, організований громадою для місцевих жителів.

 

Вокальний конкурс відбудеться у селі Мар’янівка Васильківського району, яке є батьківщиною та місцем творчого становлення Івана Семеновича Козловського (1900-1993) – народного артиста України і колишнього Радянського Союзу, лауреата численних премій. Він українець, чиє ім’я входить в десятку кращих тенорів світу ХХ століття! Нині у Мар’янівці знаходиться Меморіальний музей-садиба І.С. Козловського, де зберігаються фотографії, кіно-матеріали, персональні речі та платівки з його виступами.

Всесвітню славу тенору приніс чудовий голос і незвичне поєднання народних мотивів з класикою. У його репертуарі — класичні шедеври Моцарта, Бетховена, Шуберта, Шумана, Лисенка, Гулака-Артемовського, Глинки, Бородіна, Чайковського, Ліста, Рахманінова, українські народні пісні та романси.

 

У 1972 році, саме завдяки відомому земляку у Мар’янівці з’явилася перша в Радянському Союзі сільська музична школа, де і нині викладають вчителі з різних куточків України. Тут було створено перший дитячий хор, ансамбль сопілкарів, духовий оркестр сільських дітей, які і нині прославляють Мар’янівку своїм надзвичайним виконанням світових музичних шедеврів. Все своє життя І.С. Козловський присвятив музиці та пошуку нового звучання. Ми запрошуємо вас віднайти своє нове музичне звучання у Мар’янівці!

 

До участі запрошуються:

  • талановиті діти і молодь у віці від 8-17 років;
  • юні співаки академічного вокалу;
  • ансамблі малих форм (до 8 учасників)
  • учасники мають проживати у невеликих містах до 100 тис. населення, селах і селищах в Україні або Білорусі, Польщі чи Румунії.

 

Конкурсна номінація: академічний вокал

Вікові категорії:

для солістів                       

І категорія                                  8-12 років

ІІ категорія                                13-17 років

для колективів  (до 8 осіб)    

І категорія                                  8-12 років

ІІ категорія                                13-17 років

 

Для участі необхідно до 25 жовтня 2018 року:
1. Заповнити анкету на сайті конкурсу
2. Надіслати фото* учасника/колективу на адресу [email protected]

 

Участь безкоштовна. Для учасників конкурсу передбачено безкоштовне проживання та харчування. Транспортні витрати на дорогу учасники сплачують самостійно. 

 

Більше деталей на офіційному сайті конкурс newsound.globalcompact.org.ua

або на сторінкці у соц. мережах  www.facebook.com/events/559283947835708

 

_______________________________________________________________________________________

Організатори заходу: ГС «Мережа Глобального договору в Україні», КЗ ВРР «Мар’янівська ДМШ ім. І.С.Козловського», за підтримки Українського культурного фонду.

 

Мережа Глобального Договору в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії по всьому світу, виступає транслятором Цілей Сталого Розвитку, є діалоговою платформою бізнесу, інвесторів, громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування та уряду.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter