Pre-URC. Integrity & Investment Roundtable: Spotlight on the Energy Sector

24.05.2024

Запрошуємо взяти участь у важливому обговоренні майбутнього енергетичного сектору України в умовах поточних викликів. Цей круглий стіл, який напередодні URC організовує Глобальний договір ООН в Україні в рамках Української енергетичної ініціативи, у партнерстві з G7 Clean Energy Partnership, UNODC, Goldbeck Solar та CMS, має на меті сприяти прозорості українського бізнес-середовища, забезпечуючи довіру до нього та підтримку донорів. Захід збере ключових стейкголдерів для обговорення питань прозорості, підзвітності та антикорупційних заходів, необхідних для сприяння міжнародним інвестиціям.

Дата: 10 червня, 15:00 CET

Місце проведення: Lennéstraße 710785 Berlin, CMS Office 

Круглий стіл із питань прозорості та інвестицій є важливою платформою для обговорення майбутнього енергетичного сектору України в умовах війни, що триває. Оскільки численні донори щорічно обіцяють фінансову допомогу Україні, надзвичайно важливо, щоб вони мали чітке уявлення про те, як бізнеси використовують її. Забезпечення прозорої діяльності грантоотримувачів є ключовим для формування довіри донорів та подальшої їх підтримки. Залучення приватного сектору стало центральною темою Конференції з питань відновлення України, що відбулася у Лондоні 2023 року. Незважаючи на зусилля з проведення реформ, корупція залишається вагомим стримувальним фактором як для державної допомоги, так і для приватних інвестицій.

Відповідно до цих цілей було запроваджено численні реформи, спрямовані на сприяння прозорості на енергетичному ринку, найбільш значущим прикладом яких є нещодавня адаптація в Україні першої версії Регламенту про цілісність та прозорість оптового енергетичного ринку (REMIT) Європейського Союзу. Хоча це можна вважати ключовим кроком на шляху до підвищення ефективності та прозорості ринку, сприяння та заохочення приватних інвестицій, деякі перешкоди залишаються, а деякі оновлення все ще очікують на розгляд.

У відповідь на потребу посилення стійкості енергетичного сектору Глобальний договір ООН в Україні під час URC 2023 запустив Українську енергетичну ініціативу. Її мета — допомогти українському енергетичному сектору вибудовувати партнерства та отримувати інвестиції, необхідні для відновлення пошкодженої інфраструктури та обладнання, забезпечуючи доставку електроенергії в кожен дім в Україні. Основним принципом Української енергетичної ініціативи є наголос на прозорості та належному управлінні.

Обговорення круглого столу буде зосереджене на таких питаннях:

  1. Які перешкоди потрібно подолати для підтримки бізнесу та залучення нових інвестицій?
  2. Які основні ризики доброчесності пов’язані з інвестиціями в енергетичний сектор і як їх можна мінімізувати?
  3. Як уряд, бізнес та інвестори можуть співпрацювати для зміцнення приватного сектору України та відновлення її економіки?
  4. Як впровадження нових принципів, спрямованих на сприяння прозорості ринку, може підвищити довіру інвесторів і забезпечити рівні умови для дотримання доброчесності?
  5. Яких принципів прозорості мають дотримуватися українські підприємства і які нові можливості вони мають досліджувати?

Учасники

Модераторка: Тетяна Сахарук, генеральна директорка ГД ООН в Україні

Вступне слово:

  • д-р Ґерг Лойтнер, партнер, CMS;
  • Гаршет Вірк, керівник офісу, Управління ООН із наркотиків і злочинності (UNODC)

Учасники:

  • Патрік Ґрайхен, Державний секретар a.D., Міністерство економіки та захисту клімату Німеччини;
  • Роман Качур, Заступник виконавчого директора (EDS-19), World Bank Group;
  • Гжегож Зелінський, керівник енергетичного сектору Європи, Група сталого розвитку інфраструктури, ЄБРР
  • Дмитро Бородай, партнер, Horizon Capital;
  • Льюїс Хаффі, старший менеджер з інвестицій, Goldbeck Solar;
  • Олексій Поволоцький, керівник офісу з відновлення та розвитку енергетичної інфраструктури, член наглядової ради, ДТЕК;
  • Юлія Кірʼянова, генеральна директорка, ТОВ «СМАРТ-ХОЛДИНГ»;
  • Адомас Аудіцкас, заступник голови правління МХП, генеральний директор ТОВ «МХП ВЕРДАНТ»;
  • Вікторія Савіцька, ESG-директорка, Група компаній «Епіцентр»;
  • Анжеліка Лівіцька, партнерка Arzinger, керівниця практик енергетики, природних ресурсів та екології, співкерівниця практики нерухомості та будівництва.

На сесії нетворкінгу учасники матимуть можливість налагодити контакти з ключовими стейкголдерами, включно з представниками держави, лідерами галузі та потенційними інвесторами.

Ми запрошуємо інвесторів, зацікавлених у вивченні можливостей в Україні, бізнес-лідерів, які шукають інформацію про інвестиційний ландшафт та регуляторне середовище в Україні, представників уряду, залучених до енергетичної політики та регулювання, а також неурядові організації та групи з адвокації, зосереджені на сталому розвитку енергетики та інвестиціях. Цей захід є саме тим місцем, де ви зможете отримати інформацію про поточний інвестиційний клімат в Україні та його відповідність міжнародним стандартам доброчесності з перших рук.

УВАГА! Реєстрацію на захід завершено.

Приєднуйтесь до нас, щоб дослідити можливості, які можуть позитивно змінити хід історії.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter