Пресанонс «Партнерство заради сталого розвитку – 2020»

24.11.2020

Церемонія оголошення переможців конкурсу «Партнерство заради сталого розвитку – 2020» відбудеться 26-го листопада в онлайн-форматі

Кампанія «Partnership for Sustainability Award» започаткована Мережею Глобального договору ООН в Україні і має на меті просувати Цілі сталого розвитку та сприяти партнерству між бізнесом, бізнес-асоціаціями, урядами, громадянським суспільством й академічними установами.

Вручення нагороди проходить третій рік поспіль, цьогоріч вперше – в онлайн-форматі. Реєстрація на захід вже відкрита: https://bit.ly/3jNJUGv.

Переможців оголошуватимуть зірки українського шоу-бізнесу: шеф-редакторка і ведуча програми «Факти ICTV», заслужена журналістка України Олена Фроляк; музикант, лідер рок-гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин; співачка, теле- і радіоведуча Оля Цибульська; співак, заслужений артист України Віталій Козловський; співак і телеведучий Олександр Пономарьов; реп-співачка alyona alyona та музикант, соліст проєкту Pianoбой Дмитро Шуров.

Крім того, до церемонії долучаться представники української влади та головного офісу Глобального договору ООН, серед яких і заступник голови Глобального договору ООН, екс-СЕО компанії Unilever  та ексголова Світової Ради  компаній зі сталого розвитку Пол Полман.

На конкурс 2020-року було подано безпрецедентну кількість заявок, особливо тішить підвищення цікавості до українського проєкту з боку іноземних країн. Участь у цьогорічному конкурсі, крім України, беруть компанії з Білорусі, Македонії, Польщі та Туреччини.

Журі, що оцінює проєкти, також міжнародне: Reid Steadman, директор та керівник відділу ESG S&P Dow Jones Indices; Judy Njino, виконавча директорка та координатор Мережі ГД ООН у Кенії; Ayman Chowdhury, голова Секретаріату Глобального договору ООН в Канаді; Antonio Hautle, виконавчий директор ГД ООН у Швейцарії та Ліхтенштейні; Rachel Panaino, виконавча директорка ГД ООН у ОАЕ.

Переможців буде оголошено в категоріях: Суспільство, Планета, Мир,  Економічний розвиток та Подолання COVID-19. До участі у конкурсі були допущені приватні компанії, некомерційні організації та місцева влада, що реалізували чи продовжують роботу над соціальним проєктом у партнерстві з представниками іншої групи стейкхолдерів.

Нагорода «Партнерство заради сталого розвитку» покликана дати моральний поштовх керівництву і працівникам бізнес-компаній, а також уряду, дотримуватися у своїй діяльності Цілей сталого розвитку та проводити соціальні кампанії, що можуть удосконалювати світ вже сьогодні.

Подані на участь проєкти будуть опубліковані у спеціальному виданні, повністю присвяченому цьогорічним кейсам.

Найкращі минулорічні практики увійшли до Національного добровільного огляду, який Україна вперше подала на Політичний форум з питань сталого розвитку.

Організатом заходу «Partnership for Sustainability Award» є Мережа Глобального договору ООН в Україні. Захід пройде за підтримки CEO Club Ukraine. Інформаційний партнер – медіагрупа StarLightMedia, що є лідером телеперегляду і учасником Глобального договору ООН в Україні.

 

Про Глобальний договір ООН в Україні

Глобальний  Договір ООН в Україні є офіційним представником мережі Глобального договору Організації Об’єднаних Націй (UN Global Compact). Як особлива ініціатива Генерального секретаря ООН, це заклик до компаній погоджувати свою діяльність та стратегію з десятьма універсальними принципами у питаннях прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Це найбільша ініціатива корпоративного сталого розвитку у світі. До мережі можуть приєднатися всі охочі компанії, які працюють відповідно до Цілей сталого розвитку. 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter