Результати проєкту IT nation. Пресреліз.

26.01.2021

ПРЕСРЕЛІЗ 

26 січня Глобальний договір ООН в Україні представив результати освітньої програми «IT nation», що реалізовувалась протягом 2020 року і забезпечила доступ до безкоштовної онлайн ІТ освіти для 2500 жителів Донецької та Луганської областей.

Через військовий конфлікт на Сході України регіон зазнав суттєвих соціально-економічних потрясінь. Метою проєкту IT nation стало надання якісної онлайн ІТ освіти, що забезпечило жителям регіону можливість подальшого працевлаштування (в тому числі дистанційна робота) та покращення якості спілкування та роботи за допомогою сучасних технологій. Проєкт забезпечив рівні умови у доступі до якісної ІТ-освіти, набуття hard та soft skills для жінок і чоловіків, молоді та пенсіонерів, працюючих та безробітних у Донецькій та Луганській областях.
Напрямки навчання: Advanced Frontend Web Developer, Web Coder, Automation Software Tester, Manual Software Tester, Digital skills.

Результати: 

2500+ зареєстрованих, віком 15 – 74 роки, представники різних соціальних категорій.

Гендерний баланс 50/50, 

Станом на січень 2021 успішно завершили навчання 700 осіб.

В рамках проєкту проведено ряд активностей, що забезпечили оволодіння знаннями та засвоєння навичок: 30+ вебінарів з більш ніж 20 напрямків; буткемпи  (вебінарні воркшопи) для розробників та тестувальників, в рамках яких учасники створювали власні проєкти, отримували зворотній зв’язок від менторів, доопрацьовували ідеї; хакатони:  YouthHack-2020 (для учасників віком 15-18 років) та AdultHack-2020 (19+ років), найкращі команди та найнаполегливіші студенти отримали призи, сертифікати на навчання в ІТ академіях та стажування з потенційною можливістю працевлаштуватись.

Задля сприяння працевлаштуванню випускників програми було створено базу резюме та портфоліо студентів та випускників програми, доступ до якої отримали потенційні роботодавці – партнери програми.

А також, проведено фінальні кемпи та ярмарок вакансій. Більше 100 онлайн зустрічей з рекрутерами дали можливість учасникам заявити про себе та отримати запрошення на стажування та повноцінні співбесіди.

Інші результати проєкту:

  1. Підписано меморандуми про співпрацю з Міністерством цифрової трансформації України та ІТ компаніями України, що виступили партнерами активностей програми.
  2. Сформовано ряд партнерств із ІТ компаніями України, що підтримували проєкт на різних етапах, в тому числі надали можливість навчатись в ІТ академіях та надали позиції для стажування. Зокрема це: DAN IT, PowerCode, INTECRACY DEALS, SupportYourApp, EPAM, BazaIT, EASE, Shell та ін.
  3. Учасникам надано близько 200 годин менторської підтримки від працюючих ІТ фахівців різних спеціалізацій.
  4. Забезпечено дотримання принципу “освіта впродовж життя” та руйнацію стереотипу “ІТ – для молоді”. Вік учасників хакатонів 15-55 років, в тому числі членів команди-переможця – 31-49 років. 

“Проєкт ІТ nation створювався заради того, щоб мешканці Східної України отримали доступ до цифрових знань. В час, коли вся країна діджиталізується і більшість сервісів переходять в онлайн, ІТ навички стають необхідними. Я рада,  що проєкт дав можливість покращити ефективність щоденної роботи та  спілкування 2500+ учасників, а також, посприяв працевлаштуванням наших випускників” – Генеральна директорка Глобального договору в Україні, Тетяна Сахарук, 

Учасники пресконференції: 

Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору в Україні,

Оксана Кавтиш, менеджерка проєкту,

Дмитро Мастюк,  асистент менеджера проєкту,

Оксана Погорілко, менеджерка з комунікацій.

Про програму:

Освітня програма «IT nation» реалізується Громадською спілкою «Мережа Глобального Договору в Україні» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Ключова мета програми – надати рівний доступ до якісної онлайн ІТ-освіти широкому загалу мешканців Донецької та Луганської областей, можливість бути затребуваними та успішними у сфері ІТ і не тільки. Завдяки програмі потенційні роботодавці отримали нову хвилю кадрів, а регіон – ще один потужний стимул для розвитку. 

 

Із запитаннями звертайтесь: 

E-mail: [email protected]
Менеджерка проєкту – Кавтиш Оксана, +38 093 467 0321, [email protected]

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter