Розпочався Тиждень прав людини у сфері бізнесу

15.06.2021

Подія приурочена 10-річчю Керівних принципів ООН з бізнесу і прав людини та проходить з ініціативи Уповноваженого ВРУ з прав людини, за підтримки Глобального договору ООН в Україні.

У межах Тижня, з 11 по 18 червня, проводяться тренінги, круглі столи, конкурси та інші просвітницькі заходи.

16 червня 2011 року Рада ООН з прав людини одноголосно ухвалила Резолюцію № 17/4 про Керівні принципи ООН з питань бізнесу і прав людини першого міжнародного документа, який визнав бізнес носієм обов’язків у сфері прав людини поряд із державою.

З ініціативи Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Денісової, до Національної стратегії у сфері прав людини на 2021–2023 роки, затвердженої Указом Президента України від 24.03.2021 № 119, включено розділ, який також присвячений забезпеченню дотримання прав людини в процесі ведення господарської діяльності відповідно до Керівних принципів.

У цей Тиждень на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини та офіційних сторінках у соціальних мережах буде розміщено інформацію, присвячену тематиці Керівних принципів ООН.

Всі охочі можуть дізнатися більше про Керівні принципи ООН з бізнесу і прав людини та взяти участь у присвяченій їм вікторині. Підбиття підсумків відбудеться 18 червня, а за результатами переможці отримають сертифікати.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter