Розпочався другий етап програми Young SDG Innovators від United Nations Global Compact

30.10.2019

Глобальний договір ООН розпочав другий етап міжнародної програми навчання молодих фахівців Young SDG Innovators за підтримки Офісу Координатора системи ООН в Україні. 

Young SDG Innovators – це проект у якому 28 молодих людей з 10 різних бізнесів об‘єднались задля того, щоб розробити нові рішення для існуючих бізнес-моделей відповідно до Цілей сталого розвитку ООН. Офіційний запуск програми відбувся 9 жовтня. Привітати учасників прийшли Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН в Україні, та Олександр Саврук, декан KMBS.

Перша сесія Onboarding camp відбулася 25-26 жовтня. Наразі команди визначили напрямки та виклики, з якими працюватимуть на місцях, використовуючи методику дизайн-мислення. Була розроблена карта стейкхолдерів.

Менторську підтримку надають Віталій Верещагін, Ольга Левітан та Дмитро Шестаков – випускники Києво-Могилянської бізнес школи, яка є освітнім партнером програми. Фасилітатори курсу – Павло Рижій та Микола Такзей.

Попрацювати з командами прилетів гість з Нью-Йорку Дерік Саліван, консультант зі сталого розвитку. Він на прикладі Ørsted, найкрупнішої енергетичної компанії Данії, розповів,  як впровадивши Цілі сталого розвитку (SDG) у бізнес-стратегію, можна зробити успішний ребрендинг, оздоровити імідж, зберегти прибутковість та конкурентоспроможність, одночасно потурбувавшись про сталість довкілля.

Young SDG Innovators цьогоріч реалізується вперше в 10-ти країнах світу. Young SDG Innovators залучає фахівців віком до 35 років, щоб переосмислити традиційні бізнес-моделі своїх компаній шляхом серії практичних семінарів та заходів. Програма допомагає не тільки в акумуляції зусиль задля сталого розвитку, але і в впровадженні рішень з потенційною ринковою цінністю для компанії. 

В рамках Young SDG Innovators заплановані навчальні онлайн-сесії та п’ять дводенних офлайн-сесій, а завершиться програма презентацією найкращих проектів у Нью-Йорку в липні 2020-го року.

Учасниками першої програми стали: ПУМБ, Yes Straws, EPAM Ukraine, “Енергоатом”, FILM.UA Group , EY Ukraine, ДТЕК – DTEK, “Альфа-Банк”, “Фармак”, Astarta-Kyiv.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter