Стартує Освітня Програма для жителів Донецької та Луганської областей «IT nation»

31.01.2020

Програма реалізується Глобальним Договором в Україні завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». 

 Охоплений Програмою регіон зазнав суттєвих соціально-економічних втрат. Через військовий конфлікт на тривалий період він став інвестиційно непривабливим, попри наявний, але у таких умовах нереалізований, внутрішній потенціал до розвитку. Жителі обох областей відчули суттєві обмеження щодо працевлаштування, доступності якісних освітніх послуг, вирішення ряду важливих соціальних питань.

Ключова мета Програми «IT nation» – надати рівні умови та можливості у доступі до якісної ІТ-освіти, набуття hard та soft skills для жінок і чоловіків, молоді і пенсіонерів, працюючих та безробітних у Донецькій та Луганській областях. Усі наші учні зможуть використати здобуті знання і навички для отримання нової роботи у ІТ-секторі, запуску власних стартап-проектів чи реалізації своїх здібностей як фрілансери. Здобувши додаткову ІТ-освіту, вони зможуть якісно зростати як професіонали та використовувати набуті знання у повсякденному житті.

Завдяки реалізації Програми регіон отримає місцевих спеціалістів з базовою кваліфікацією у ІТ-професії. Новостворені та існуючі ІТ-компанії, інші бізнеси зможуть розширити свою діяльність, збільшити економічну цінність, використовуючи інноваційні ІТ-рішення. Органи влади, місцевого самоврядування та інші некомерційні організації зможуть нарощувати свою соціальну цінність, залучаючи учнів Програми. 

Програмою передбачено навчання на онлайн-платформі Codifun за одним із 5 сучасних напрямів у сфері ІТ, а також цікаві і корисні вебінари. Наші учні також зможуть посилити здобуті знання на офлайн-зустрічах. На завершення учасників чекає драйвовий хакатон. 

Українські ІТ-компанії та партнери Глобального договору вже долучаються до програми та готові пропонувати вакансії успішним випускникам.

Акцентуємо увагу, що участь можуть взяти виключно особи старше 15 років, які проживають на території Донецької та Луганської областей. Заявка на участь

Глобальний Договір в Україні закликає бізнес східних областей, місцеву владу та громадські організації долучатись до проєкту у якості партнерів. Подібні освітні програми є майданчиком для зустрічі із вашими майбутніми працівниками та колегами, умовою розвитку вашого регіону. 

За новинами IT nation можна слідкувати на сторінках у Facebook  та Instagram 

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter