Відбувся високорівневий захід «Доброчесний бізнес – запорука сталого економічного розвитку країни»

07.12.2021

Захід пройшов 7 грудня в Освіторія Хабі, у межах Антикорупційного тижня.

Глобальний договір ООН в Україні проводить Антикорупційний тиждень вже вдруге. Це діалогова платформа, яка об’єднує відповідальний бізнес, громадянське суспільство та владу, щоб зробити свій внесок у розвиток країни.

Відкрила подію Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні. Тетяна подякувала всім компаніям, які долучилися до підписання Меморандуму про спільні дії з антикорупції в Україні, і підкреслила:

«Українська мережа Глобального договору ООН долучилася до ініціативи Anti-Corruption Collective Action у вересні минулого року. А на глобальному рівні ця програма діє вже понад 10 років. Цьогоріч ми завершуємо роботу над розробкою  відеокурсу для МСП і розпочинаємо паралельну програму, в межах якої будемо налагоджувати платформу для діалогу між бізнесами та державою. Нам дуже приємно, що бізнес-лідери долучаються до цієї ініціативи, і поділяють думку, що над вирішенням цієї проблеми  нам потрібно працювати спільно».

З вітальними словом виступив також Денніс Беседіч, голова Офісу постійного координатора ООН в Україні:

«Для України надзвичайно важливо імплементувати антикорупційну реформу для того, щоб побороти корупцію. Верховенство права, хороше керівництво і антикорупційні закони – це вирішальні для України елементи в кооперації ООН над досягненням Порядку денного до 2030 року».

У своєму виступі керівниця Програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Ніколь Рудер підкреслила роль приватного сектору в Україні як ключового гравця у сприянні боротьбі з корупцією.

Після вступної частини 16 українських компаній підписали Меморандум про спільні дії з антикорупції в Україні: Nestlé Ukraine, KPMG Ukraine, Нафтогаз України, Інтерпайп Україна, Carlsberg Ukraine, ГО «Енергійна Країна», BASF, ETHICONTROL, Parimatch Ukraine, ГО “Транспарентна Демократія”, Datagroup, Метінвест Холдинг, Pravex Bank (Intesa Sanpaolo Group), COSA, Данон в Україні, Kyivstar.

Лендінг Антикорупційного тижня

Запис трансляції


Після підписання пройшли дві панельні дискусії

Панельна дискусія «МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ДОТРИМАННЯ АНТИКОРУПЦІЙНИХ ВИМОГ У БІЗНЕСІ»

Обговорення було присвячене основним елементам комплаєнс-програми українських компаній, що входять до міжнародної групи компаній. Доповідачі обговорили конкурентні переваги бізнесу з реалізованою політикою комплаєнсу.

Спікери:

  • Віталій Верещагін, генеральний директор Caparol Україна;
  • Алессандро Дзанеллі, генеральний директор Nestle Україна;
  • Тіберіу Діма, генеральний директор BASF Україна;
  • Стефано Бурані, голова правління в Pravex Bank.

Панельна дискусія «ДИЗАЙН 2030: ПРАВДА, ДОВІРА ТА КОМПЛАЄНС»

Представники топменеджменту компаній обговорили, як бути одночасно успішним та етичним в українському бізнес-середовищі.

Модерувала захід Тетяна Сахарук, генеральна директорка Мережі Глобального договору ООН в Україні.

Спікери:

  • Максим Тімченко, генеральний директор ДТЕК;
  • Андрій Коротков, директор з операційної діяльності Interpipe;
  • Олена Бойченко, членкиня правління, директорка з управління персоналом та соціальної політики Нафтогаз.

10 грудня у межах Антикорупційного тижня відбудеться індустрійний захід «Комплаєнс: глобальний тренд чи реальна необхідність?» за участі професіоналів у сфері боротьби з корупцією.

Заходи, що проводяться у межах Антикорупційного тижня від ГД ООН в Україні, зосереджені на сприянні прозорості та доброчесності ведення бізнесу в контексті соціального виміру Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року.

Захід проходить у партнерстві з Ukraine Reform Conference за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter