Вітаємо учасників IT Nation Hacks-2020!

18.10.2020

Прес-реліз

Київ, 18 жовтня 2020, доповнений 5.11.2020

 

Успішно завершились хакатони IT Nation Hacks-2020 для  випускників освітнього проєкту IT Nation. ІТ компанії отримали рішення по наданим кейсам, а учасники  – запрошення на стажування та призи.

16-18 жовтня відбулись хакатони IT Nation YouthHack та IT Nation AdultHack. Участь у них взяли випускники освітнього проєкту IT Nation, що реалізується Громадською спілкою «Мережа Глобального Договору в Україні» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Партнерами хакатонів стали Міністерство цифрової трансформації України, успішні ІТ компанії, учасники Глобального договору ООН.

Команди боролись за призові місця демонструючи здобуті протягом навчання навички. Критеріями оцінки були: технологічність, якість опрацювання завдання, корисність рішення та якість презентації.
Розробка рішень стосувалась системи взаємодії студентів та викладачів, інтеграції календарів, захисту птахів від гибелі на лініях електромереж, розробки алгоритму для пошуку працівників/компаній та ін.

Перемогу на хакатоні IT Nation YouthHack (15-18 років) здобула “Команда А” з Сєверодонецька, розробивши сайт для комунікації та інтеграції навчальних закладів. Капітан команди – Бобровнік Борис, 17 років, продемонстрував неабиякі лідерські якості, об’єднавши команду. «Команда А» усім складом робила презентацію і наголошувала на внеску кожного.

На IT Nation AdultHack (19+) здобула перемогу команда Наталії Черкес “Best App”, розробивши програму для моніторингу гнізд птахів на опорах електромереж. Вік учасників команди-переможця 35-49 років. І це неймовірно надихає, адже ми розуміємо, що проєкт досяг своєї мети, забезпечивши доступ до сучасного навчання та дав можливість навчатись впродовж життя.

Завдяки підтримці компаній-партнерів учасники  хакатонів наблизились до омріяної мети. Призами для фіналістів стали сертифікати на додаткове навчання у ІТ академіях, стажування та можливість працевлаштування, цінні подарунки.

Проєкт IT Nation та ІT Nation Hacks-2020, зокрема, доводить, що добрі ідеї та щире партнерство громадського, державного та приватного секторів здатні реалізовувати найсміливіші ідеї та сприяти розвитку країни.

 

Про Глобальний договір ООН: мережа Глобального договору ООН в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії по всьому світу, виступає транслятором Цілей Сталого Розвитку, є діалоговою платформою бізнесу, інвесторів, громадянського суспільства, трудових організації, органів місцевого самоврядування та уряду.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого Громадській спілці «Мережа Глобального Договору в Україні» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю Громадської спілки «Мережа Глобального Договору в Україні» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter