Woman in IT Club

04.11.2022

Woman in IT Club — це неформальна спільнота освітнього проєкту IT Nation 2.0, яка надавала ресурс емоційної підтримки та професійного розвитку жінкам програми.

Для підтримки жінок на шляху зміни професії освітнім проєктом IT Nation 2.0 було передбачено створення неформальної спільноти Woman in IT Club. Після повномасштабного вторгнення реалізація такої активності набула ще більшого значення.

Окремі активності саме для учасниць освітнього проєкту мали на меті спонукати їх до професійного розвитку та побудови лідерської кар’єри в ІТ і не тільки. Серія з 10 вебінарів про лідерство та управління командою, варіанти побудови кар’єри в ІТ, стратегію кар’єрного розвитку та інші розпочалась 23 лютого. Після нетривалої перерви проведення активності було відновлено й розпочато реєстрацію до Woman in IT Club.

Відео про спільноту

Учасниці спільноти — жінки віком 27–50 років, світчерки. Доєднуючись до спільноти вони очікували знайти підтримку та однодумців, дізнатись секртети входження в ІТ, здобути нові навички та розвинути власний потенціал.

Менторські консультації в рамках клубу відвідали більше 50 учасниць проєкту.

Консультації

40 менторських консультацій групового та індивідуального формату охопили теми психологічної підтримки та навичок саморегуляції; пошуку власних сильних сторін; різноманітність професій в ІТ та перспективи розвитку кар’єри; рекомендації щодо оформлення профілів у соцмережах, резюме, супровідного листа та інших інструментів професійного просування; підготовка до проходження співбесід; нетворкінг; інструменти на навички підвищення ефективності роботи (своєї та команди) та ін.

Дякуємо фахівчиням та фахівцям, які виступили в ролі менторів для наших учасниць, відкрито ділились власними знаннями та досвідом, щиро підтримували їх та залишаються на зв’язку навіть після завершення проєкту:

Результат

Актуальні по темі й по часу консультації допомогли учасницям «зібрати себе докупи» та продовжити навчання, визначити пріоритетний шлях професійного розвитку, вдосконалити стратегію пошуку роботи та повірити у власні сили.

Ось деякі з відгуків:

«Хочу щиро подякувати всім організаторам та учасницям спільноти Woman in IT Club. Особисто я з нетерпінням чекала наших відеозустрічей. Наш клуб був для мене осередком спокою в цей важкий час. Кожна з дівчат мала свої проблеми та страхи, але всі ми об’єднані однією спільною мрією: усі хочуть настання миру та повернення до рідної домівки. Взаємодія з однодумцями підштовхує мене вдосконалюватися. Коли зовсім опускаються руки й хочеться залізти під ковдру з головою, наша зустріч дає нових сил дихати і вивчати нове, щоби зробити світ навколо трішки кращим. Душа радіє, коли я бачу, як очі дівчат із кожною новою зустріччю стають веселіші. Після всіх заходів уже не так страшно ступати на шлях пошуку роботи в новій сфері. Я сприймаю це як новий етап мого життя. Зараз я повторюю вивчений матеріал (Оксана Вороніна, дякую). Буду шукати волонтерські проєкти в компаніях. Складу список компаній, у які надішлю своє CV. Сподіваюсь, знайду роботу. З такою підтримкою я просто зобов’язана це зробити. Велике всім дякую!»
(Світлана)

«Не можу уявити цей проєкт без спільноти Woman in IT Club. Це дуже вагома частина навчання, яка допомагала розвивати soft skills. А що найвагоміше — створення ком’юніті, у якому учасниці відчували підтримку. Завдяки Оксані Кавтиш та Оксані Погорілко були проведені страшенно цікаві лекції з класними спікерками. Дуже вам дякую, це була органічна й цікава частина навчання, яка допомагала рухатися далі в проєкті! Усі лекторки, яких ви запросили, поділилися крутими й насправді дорогими (!) знаннями й лайфхаками. Я з нетерпінням чекала на лекції за темами, які анонсували, бо вони були підібрані дуже влучно. Woman in IT Club став для мене безпечним середовищем для зростання, таким потрібним у цей складний час. Ваша робота, організація, модерація те, як ви взаємодієте з учасницями, — надзвичайно важливо, особливо тепер!»
(Тетяна)

«Хочеться сказати велике дякую за створення Woman in IT Club. Завдяки вам ми отримали підтримку. Саме в цю мить вона була потрібна, як повітря та вода. Зіткнувшись із війною, з втратою мирного життя, з втратою друзів, з розбиттям наших мрій, ми відчули, ніби світ зупинився та майбутнього вже нема. Але ви змогли витягнути нас із цієї прірви, показати, що життя триває, треба рухатися далі, обов’язково перемогти свої страхи, бути сильними та впевненими. Впораємося із собою, значить переможемо разом ворога. Вам вдалося багато більше, ніж підтримати нас. Завдяки Woman Club ми познайомились із дуже цікавими та досвідченими менторками. Вони ділилися своїм досвідом, що важливо набагато більше, ніж лише навчання. Ми отримували потрібні та корисні знання. Після наших зустрічей просто виростали крила. Хочеться всім подякувати за щирість, відвертість, за професіоналізм. P.S. Якби не наш клуб, я, скоріш за все, зупинилася б у навчанні. А з вами я змогла завершити курси, додатково закінчити курс англійської і прослухати Phyton. Дуже дякую вам».
(Людмила)

«Woman in IT Club особисто для мене — це простір, куди ти приходиш не лише за знаннями, але й за людьми, їх історіями, досвідом. Усвідомлення цього, звісно, прийшло не одразу. Але тепер, коли збагнула той величезний шлях, який я разом з іншими учасницями спільноти подолала під час проєкту, я щиро вдячна та безмежно рада, що мала можливість доєднатися до цього простору. Завдяки зусиллям Оксани Кавтиш та Оксани Погорілко Woman in IT Club став комфортною спільнотою. Було надзвичайно приємно розуміти, що наші побажання щодо менторських зустрічей почуті, а іноді пропозиції зустрічей навіть випереджали наші запити! Серед таких — консультації від Вікторії Наливайко, Аліни Щербини, Соні Медведєвої, Олександри Бурлакової, дівчат з WWCode Kyiv. Мені пощастило отримати індивідуальні консультації від Оксани Вороніної та Оксани Бажанової. Була на їх вебінарах, де завжди було багато цікавої інформації. Але під час наших приватних бесід із менторками я багато чого переосмислила стосовно себе, усвідомила ті речі, які, впевнена, будуть мені надзвичайно корисними як зараз, так і в майбутньому. Я поглянула на себе та свою кар’єру дійсно з іншого боку і зробила цінні висновки, за що щиро дякую! Woman in IT Club — це вагома та значна частина проєкту IT Nation 2.0. Чесно кажучи, без цієї спільноти навчальна програма була б неповною та буденною. Саме тому я дуже радію, що була присутньою на запропонованих консультаціях та вебінарах, і не шкодую про жодну хвилину, проведену всередині спільноти. Дякую всім організаторкам та учасницям! Ми всі неймовірні! Я щаслива, що була частиною спільноти Woman in IT Club! Цей незабутній досвід завжди буде зі мною, і я з теплотою та вдячністю буду згадувати цей час. Ще раз дякую, що вірили в нас і всіляко сприяли нашому розвитку!»
(Ірина)

Поширити новину:
FacebookLinkedInTwitter